Nusaybin ilçesinde Cumhuriyet meydanı ve Sakarya caddesi yeni görünüme kavuşuyor

Nusaybin Belediyesi , ilçenin işlek noktalarından olan Cumhuriyet Meydanı ve Sakarya Caddesini yeni bir görünüme kavuşturuyor. Proje kapsamında peyzaj alanları, ağaç altı oturma birimleri, yeşil alanlar oluşturulacak. Yol ve kaldırımlar yeniden düzenlener

Mardin 5.02.2018 13:32:10 0
Nusaybin ilçesinde Cumhuriyet meydanı ve Sakarya caddesi yeni görünüme kavuşuyor

Nusaybin Belediyesi , ilçenin işlek noktalarından olan Cumhuriyet Meydanı ve Sakarya Caddesini yeni bir görünüme kavuşturuyor. Proje kapsamında peyzaj alanları, ağaç altı oturma birimleri, yeşil alanlar oluşturulacak. Yol ve kaldırımlar yeniden düzenlenerek cadde ve meydan Modern ve  ferah görünüme kavuşturulacak.

 

Nusaybin Belediyesi  tarafından vatandaşlara güzel yaşam alanları oluşturmak amacıyla yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda Belediye Fen İşleri Müdürlüğü Cumhuriyet Meydanı ve Sakarya Caddesinde çalışmalara başladı.

 

Cumhuriyet meydanı trafiğe kapatılıp zemin bazalt plakalarla kaplanacak ve aydınlatma, peyzaj alanları oluşturularak tören alanına kuru havuz kurulacak. Yeşil alanların oluşturulacağı meydanda oturma banklarının yanı sıra ağaç altı oturma birimleri de eklenecek. 

 

Proje kapsamında bulunan Sakarya Caddesi yolunda BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) çalışmaları yapılacak. Genel bir çevre düzenlemesinin gerçekleştirileceği caddeye, bazalt kaldırımları döşenecek ve  alanlar yeşilliğe kavuşturulacak.

 

Trafik akışının devam edileceği Sakarya Caddesinde belirlenen noktalara çöp kovaları da eklenerek Modern grünüme kavuşacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,2%1,45
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,98% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2502,96% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,00