NUSAYBİN İLÇESİNDE TAYİNİ ÇIKAN KAYMAKAM BAYSAL`A VEDA YEMEĞİ

Nusaybin ilçesinde ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak 2 yıl görev yapan Ergün BAYSAL onuruna veda yemeği programı düzenlendi.

17.09.2018 19:04:46 0
NUSAYBİN İLÇESİNDE TAYİNİ ÇIKAN KAYMAKAM BAYSAL`A VEDA YEMEĞİ

Nusaybin ilçesinde ilçe Kaymakamı ve  Belediye Başkan Vekili olarak 2 yıl görev yapan  Ergün BAYSAL onuruna veda yemeği programı düzenlendi.

 

Oktay Mungan Olimpik Havuz tesislerinde düzenlenen geceye Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ergün BAYSAL, Garnizon komutanı P. Bnb. Cenk ÖZLÜPINAR, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih YILDIRMAZ, Emniyet Müdürü Murta SÖNMEZ, Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri, bazı STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Veda konuşması yapan Nusaybin ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün BAYSAL, iki yıldır yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Nusaybin’in içerisinden geçtiği zor günlerden sonra ilçeye atandığını hatırlatan Sayın BAYSAL : “2016 tarihinde Nusaybin ilçesine kaymakam ve belediye başkan vekili olarak tayin edildikten sonra ilçenin durumu hepinizce malumdur. Terör örgütünün hendek, barikatlar kazarak kamu düzenini ciddi bir anlamda tahrip etti, yaklaşık 8 bin konutun yıkılmasına sebebiyet verdi. İnsanlar mallarını ve değerli eşyalarını geride bırakıp sadece canlarını kurtardılar. Şehir yaşanmaz hale geldiği terörün yıkımı içerisindeydi” dedi.

Özellikle belediyenin mali imkânlar noktasında geldiğimiz zaman borcun içerisinde olan bir belediye, kaynakları etkin, verimli kullanılmayan bir belediye, bütçe planlamasının olmadığı bir belediye ve bu kaynaklarında terörün finansmanı ve terörün lojistik desteklerinde kullanılan bir belediye anlayışı vardı. Çok şükür şuanda herhangi bir borçlanma yapılmadan, geçmiş dönemin tüm borçları ödenip, yapılandırılarak ve yürütülen faaliyetlerde de kendi öz kaynaklarımızla, belediyenin kendi öz kaynakları ve dönemimizde yaratılan gelir kaynakları ile beraber oluşturulan finansal araçlarla tüm hizmetler yapılmıştır. Önümüzdeki süreçle alakalı da DİKA ile yapılacak 4 ayrı projede yüzde 70’i DİKA yüzde 30’u da belediyemiz tarafından yapılacak çalışmalar için bile herhangi bir borçlanma yoktur. Bizler bunları söyleyelim kayıtlara geçsin. Netice itibariyle devletin dili yazılı bir dildir ve bunların hepsinin evrakları vesaire vardır. Tabi en kalbi duyguyla ifade etmek istiyorum bu görevi yaparken vatandaşlarımızın zaman içerisinde bizlere teveccühü, vatandaşımızın hizmetlerin kendi hayatına olan etkisini görmesi ve bunlardan yararlanması bizler için çok büyük bir memnuniyet ve mutluluktur.”

 

Kaymakam Ergün  BAYSAL, konuşmasının sonunda vatandaşlardan helallik istedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35