NUSAYBİN İLÇESİNDE TOPLU TAŞIM ARAÇ YENİLEME TÖRENİ

Nusaybin?de araç yenileme töreni düzenlendi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen programla ilçede ilk etapta 20 yeni araç hizmet vermeye başladı.

Mardin 26.12.2017 17:49:51 0
NUSAYBİN İLÇESİNDE TOPLU TAŞIM ARAÇ YENİLEME TÖRENİ

Nusaybin’de araç yenileme töreni düzenlendi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen programla ilçede ilk etapta 20 yeni araç hizmet vermeye başladı. 

 

Nevruz bulvarı alanında gerçekleştirilen tören, halk oyunlarıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda, konuşma gerçekleştiren Mardin Valisi ve MardinBüyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa YAMAN, Nusaybin’in çok önemli olduğunu vurgularken konuşmasına şöyle devam etti : “Sizin geçen seneye kadar yaşamış olduğunuz zorlukları kısa sürede atlatmanız için, hem hükümetimiz ve devletimiz hem Mardin Valiliğimiz, Nusaybin Kaymakamlığımız ve kurumlarımız hem de son bir yıldır Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz var gücüyle çalışıyorlar. 6 Mahallemizde taş üstünde taş kalmamıştı ama şimdi gördüğünüz gibi karşıda hükümetimiz hızla binaları yapıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak da alt yapıyı biz yapıyoruz. Bu şehrin bütün alt yapısını İnşallah hem Büyükşehir hem de Nusaybin Belediyesi olarak çözüyoruz.” şeklinde konuşan Sayın YAMAN, Nevruz alanına toplanan vatandaşlarımıza sabırları için teşekkürlerini iletti.

 

Nusaybin Kaymakamı ve  Belediye Başkan Vekili Ergün BAYSAL, konuşmasına alanda bulunan vatandaşlarımızı selamlayarak başladı.

 

  BAYSAL ; “Sizlerle Mardin Toplu Ulaşım Sisteminin ilk etabı olan bu güzel günde birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sayın Valimizin koordinasyonunda mahalli hizmetlerdeki kalitenin arttırılması hususunda bugünde Mardin’in toplu ulaşım sisteminin ilk etap olarak Nusaybin ilçesinde yeni araç alım işleriyle ve taşıma sisteminin modernize etme anlamında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Yapılan çalışmayla birlikte hali hazırdaki araçların sayısı arttırılmakta, mevcut araçlarımız lüks, konforlu, klimalı ve vatandaşımıza daha kaliteli bir ulaşım hizmeti sunacak şekilde yenilenmekte, klimalı, kameralı, akıllı kartlı, engelli yolcu rampası olan ve nice avantajları bulunan modern araçları vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız.”

 

“Bununla birlikte gelişen ve dinamik bir şehir olan Nusaybinimizde  günlük yaklaşık 20.000 kişi taşıma kapasiteli bir ulaşım sistemini modernize ederek hizmete sunmuş bulunmaktayız. Daha önce yerel imkanlarla sağlanan ulaşım sistemimizi üç eski Belediyemiz olan Akarsu, Girmeli ve Duruca beldelerine ve büyük kırsal mahallelerimiz olan Akçatarla, Bahçebaşı ve Çağlar mahallelerine de sürekli bir şekilde sunmuş olacağız. Vatandaşlarımızın geniş bir alanda bu hizmetlerden yararlanması sağlanmış olacak.” Diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından plaket takdimi ve kurdele kesimi gerçekleştirilirken, Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa YAMAN, kesilen kurbanla birlikte ilk minibüsün anahtarını teslim etti.

 

Anahtar tesliminin ardından program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07