NUSAYBİN BELEDİYESİNİN ÇÖP TAKSİ UYGULAMASI BAŞLADI

Nusaybin Belediyesi’nin çevre kirliliği ile mücadele kapsamında başlattığı çöp taksi uygulaması start aldı.

Mardin 6.07.2021 21:05:00 0
NUSAYBİN BELEDİYESİNİN ÇÖP TAKSİ UYGULAMASI BAŞLADI

Nusaybin  Belediyesi’nin çevre kirliliği ile mücadele kapsamında başlattığı çöp taksi uygulaması start aldı.

 

Nusaybin  BelediyesiTemizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çöp taksiyle; zamansız çıkarılan ve kirliliğe sebebiyet veren evsel atıklara müdahale ederek, temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

 

Nusaybin ilçe Kaymakamı ve  Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın, Nusybin’ın gelişen ve değişen bir şehir olmaya devam ettiğini söyledi. Başkan VekiliYalçın  ilçede ilk kez çöp taksi uygulaması başlattıklarını, bundan böyle temizlik faaliyetlerine katkı sağlayacağını ifade etti.

 

Başkan Vekili Emre Yalçın, “Büyük temizlik araçlarına ek olarak hizmete soktuğumuz çöp taksiler, temizlik faaliyetlerine katkı verecek. Minyatür yapısı sayesinde hızlı hareket eden çöp taksimiz, damperli küçük araç tipi yapısıyla, büyük araçların giremediği dar sokaklara rahatlıkla girerek çevre kirliliğine neden olan çöpleri kolaylıkla toplayacak. Çöp taksilerimizin sefer başı 1 tona kadar çöp kapasitesi var. Günlük 10 – 15 ton arası çöp kapasitesiyle çalışmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımız; evinin, sitesinin, dükkanının önüne zamansız çıkarılan çöpler veya cenaze, düğün, mevlüt gibi özel kutlama programlarında rutin dışı oluşan çöpleri  , çöp taksimiz, hemen o bölgeye gidip bu çöpleri ve atıkları alacak. Toplanan çöpleri çöp kamyonlarına aktaracak ve görevine devam edecek.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00