Nusaybin İlçesi Açıkyol Mahallesinde Terör Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi

Mardin'in Nusaybin ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Ercan Kayabaşı, AK Parti Mardin Milletvekilimiz Sayın Faruk Kılıç ile birlikte, Açıkyol Mahallemizde Anma Törenine Katıldı

21.03.2024 12:35:00 0
Nusaybin İlçesi Açıkyol Mahallesinde Terör Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi

Mardin'in Nusaybin ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Ercan Kayabaşı, AK Parti Mardin Milletvekilimiz Sayın Faruk Kılıç ile birlikte, Açıkyol Mahallemizde Anma Törenine Katıldı

 

Kaymakam/Belediye Başkan V. Ercan Kayabaşı, AK Parti Mardin Milletvekilimiz Sayın Faruk Kılıç ile birlikte, kırsal Açıkyol Mahallemizde 7 Mart 1987'de terör örgütü PKK tarafından 37 yıl önce katledilen 6'sı çocuk 8 vatandaşımız için düzenlenen anma törenine katıldı.

7 Mart 1987'de Açıkyol Mahallemizde PKK'lı teröristlerce katledilen 6'sı çocuk 8 vatandaşımız için düzenlenen anma töreni, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.


Ak Parti Mardin Milletvekilimiz Sayın Faruk Kılıç açıklamalarda bulunarak, "Bugün burda şehitlerimizi anma programında bir araya geldik. Gönül isterdi ki daha güzel günlerde daha güzel toplantılar düzenlemiş olsaydık da hem ilçemizin hem memleketimizin geleceğini ilgilendiren fayda sağlayacak projelerle bir araya gelmiş olsaydık. Ama maalesef yine bu topraklarda yine vahşetin terör örgütünün aziz vatandaşlarımıza karşı 1987'de başlatmış olduğu saldırılar neticesinde 8 evladımızın şehadetinin yıl dönümü neticesiyle bir aradayız.


Şehitlerimize baktığımız zaman bu 8 tane şehidimizin 6 tanesinin çocuk olduğu bizleri derinden üzüyor. Evet hakikaten de az önce ifade ettik 6 tane çocuk masum çocuktan bahsediyoruz.

Kendilerinin memleketinin geleceğini ıslah ve kürtler adına bir hareket olarak adlandırdıkları bu insanlar kürtleri asla temsil etmediği aslında yine kürtlere karşı bir mücadele verdiği bu coğrafyada birliği ve beraberliğin bozulması ayrılıkçı bir yapı olduğunu ve bir terör örgütü olduğunu ve bu terör örgütünün birilerine maşalık ettiğini üzülerek ifade etmek istiyoruz.


Bugün çok şükür Nusaybin'imizde huzur var, güven var. Nusaybin'in inşası için mücadele eden iyi idarecilerimiz var. Bölgenin gelişmesi ve huzura kavuşması için mücadele eden bi hükümetimiz var.


Bugün buradayız Nusaybin'imizdeyiz, sadece bu etkinlik amacı da burada değiliz daha önce de buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız, bu toplumun ıslahı için burada olacağız, toplumun gelişmesi için burada olacağız, şehirlerimizin yeniden imar, İnşa ve ihlası için burada olacağız, nesillerimizin ihyası için buradayız, terör örgütlerinin bu topraklarda vücut bulmaması için buradayız, gençliğimize ve geleceğimize sahip çıkmak için biz bugün buradayız. Gençlik kimde ise gelecek ondadır şuuruyla biz buradayız.


 İnşallah bizler başta Kaymakam bey olmak üzere Mülki İdare Amirlerimiz olmak üzere, Komutanlarımız olmak üzere hep beraber vatandaşlarımızın yanındayız. Bugün acılarını paylaşıyoruz aslında bu acı sadece Nusaybin acısı değil bu acı tüm Türkiye'nin tüm müslüman coğrafyasının acısı olduğunu tekrar belirtmek istiyorum.


Nusaybin bugün burada bir örnek teşkil ediyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinde yıllarca teröre kurban verdik şunu haykırıyoruz gelin hep beraber bu kanın durması için mücadele edelim. Şehirlerimizin ıslahı ve ihyası için mücadele edelim, bu memleket bizim, bu memlekette birliğimizi beraberliğimizi daim kılalım ve bu anlamda gelin birlik olalım diyoruz." ifadelerinde bulundu.


Daha sonra Sayın Kaymakamımız açıklamalarda bulunarak, "Saygıdeğer Milletvekilim, çok kıymetli protokolümüz, Aziz Nusaybinli hemşehrilerimiz, ilçe ve il dışından bu mevlüt programına iştirak eden çok kıymetli kardeşlerimiz, öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 


Bugün önemli bir durum için buradayız. 7 Mart 1987 yılında hain kalleş terör örgütü tarafından çoluk çocuk demeden 6'sı çocuk 8 kardeşimizi 8 vatandaşımızı hunharca, vahşice şehit edildiler. Öyle bir terör örgütüyle mücadele ediyoruz ki kundaktaki bebekten, oyuncağıyla oyun oynayan çocuktan korkacak kadar alçak, kalleş bir terör örgütüyle mücadele veriyoruz. 


Allah'ın izniyle biz bu mücadelemizde devletimiz de, milletimiz de sonuna kadar kararlıyız. Son terörist eksiz hale getirilene kadar bu kararlı mücadele Allah'ın izniyle milletimizin desteğiyle devam edecektir. Hiçbir terör örgütü umutlanmasın. Devletimiz güçlüdür, muktedirdir. Dünya üzerinde bir terör örgütü yoktur ki devletle mücadele edebilsin.

Bugün Allah'ın izniyle havada, karada ve yalnızca Türkiye'de değil sınırlarımızın ötesinde de nerede bir terör örgütü varsa Aziz milletimizi tehdit edecek bir unsur varsa Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kararlılıkla mücadelemiz devam ediyor. 


Tabiki az önce Sayın Milletvekilimiz çok önemli açıklamalarda bulundu. Nusaybin gerçekten çok nazlı bir kent, çok özel bir ilçe, çok güzel bir ilçe malesef belli dönemlerde büyük sıkıntılar yaşadı. Ama bugün biz Allah'ın izniyle Nusaybin'de huzuru konuşuyoruz, Nusaybin'de barışı konuşuyoruz, Nusaybin'de iyilikleri konuşuyoruz. Rabbim bu birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin.


Yıllar önce Nusaybin'de neleri konuşurken bugün Nusaybin'de devletimizin çok büyük yatırımlarını konuşuyoruz. Her sokakta, her Mahallede bir bahar çiçeği gibi açan hizmetlerle, yatırımlarla Nusaybin'in genci, yaşlısı, çocuğu, kadını, erkeği Allah'ın izniyle geleceğe umutla bakıyor, güvenle bakıyor. Bu güven ortamının, bu huzur ortamının tesis edilmesinde devletimiz tabiki gerekenleri yapıyor ve ileride de yapacaktır. Ama bu noktada Aziz Nusaybinli hemşehrilerimize de çok ama çok önemli vazifeler düşmektedir.
Huzuru, güvenliğin, devletin, milletin yanında olanların her zaman yanında olmak huzurun karşısında olan terörden beslenenlerin de daima karşısında olmak her Nusaybinli kardeşimizin öyle zannediyorum ki birinci vazifesidir. Ben bu vesileyle bu vatan için toprağa düşmüş, bu vatan için canını ortaya koymuş, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kıymetli ailelerine saygılarımı iletiyorum. Yine aynı şekilde bu vatan uğruna gövdesini süper etmek suretiyle vücudunu ortaya koyup bu uğurda gazilik şerefine nail olmuş kıymetli gazilerimize saygılarımı sunuyorum.


Tekrardan bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen bütün kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Uzak yakın demeden başta sayın Milletvekilimiz olmak üzere bütün saygıdeğer misafirlerimize bu önemli günde şehit ailelerimizi bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Bütün şehitlerimize yüce Mevlam'dan rahmet diliyorum. Teşekkür ediyorum." İfadelerinde bulundu.


Konuşmaların ardından anma töreni, Sayın Kayabaşı, Sayın Kılıç ve beraberindekilerin şehitlikteki mezarların başında yapılan dualarla tören son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19