NUSAYBİN İLÇESİNDE HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ RESİM SERGİSİ AÇILDI

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde resim sergisi açıldı.

Mardin 4.10.2020 23:10:00 0
NUSAYBİN İLÇESİNDE HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ RESİM SERGİSİ AÇILDI

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Mardin'in  Nusaybin ilçesinde  resim sergisi açıldı.

 

Cumhuriyet Meydanına yapılan sergi, Nusaybin ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan'ın açılış konuşmasıyla başladı. 4 Ekim Dünyada Hayvanları Koruma Günü olarak kutlandığını hatırlatan Temizkan, "Bu anlamlı günde biz de bu güzel ilçemizde, bu kadim medeniyet beşiğinde bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapmak istedik" dedi.

 

İçişleri Bakanlığının hayvanları korumak için son yıllarda çok önemli adımlar attığının vurgulayan Temizkan, konuşmasını şöyle sürdürdü,

 

"Malumunuz son yıllarda İçişleri Bakanlığımız Hayvan Haklarıyla ilgili önemli çalışmalar yaptı. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine hayvan haklarının korunması için emniyette Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü, jandarmada ise Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi oluşturuldu. Bunun sağlanması anlamında da Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) aplikasyonu hayata geçirildi. Bunun özellikle etrafımızdaki minik dostlarımıza farkındalığı artırma, onlara zarar vermek isteyenleri engelleme adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Biz de Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi olarak bu farkındalığı oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptık Bu vesileyle resimleri çizen Eczacı ve Ressam Emel Dinç'e de teşekkür ediyorum."

 

Konuşmadan sonran  Nusaybin  Kaymakamı  ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan, eşi Merve Temizkan, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Cem Kesici ve ressam Emel Dinç, serginin açılış kurdelesini kesti

 

Sergiye katılanlara ressam Dinç tarafından resimler hakkında bilgi verildi.Resim Sergisi Yağmur Badur'un Keman resitali ile sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15