NUSAYBİN İLÇESİNDE NEVRUZ FESTİCVALİ COŞKU İLE GERÇEKLEŞTRİLDİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Nusaybin Belediyesi tarafından "Baharın ve Kardeşliğin Müjdeleyicisi" Temasıyla Düzenlenen Nevruz Festivali Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı.

22.03.2022 11:17:00 0
NUSAYBİN İLÇESİNDE NEVRUZ FESTİCVALİ COŞKU İLE GERÇEKLEŞTRİLDİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Nusaybin Belediyesi  tarafından "Baharın ve Kardeşliğin Müjdeleyicisi" Temasıyla Düzenlenen Nevruz Festivali Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı.

 

Mitanni Kültür Merkezi’nde düzenlenen festival, Yerel ozanlarımızın ribab gösteriyle başladı. Nevruz ateşinin yakılmasından sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı tarafından yapılan konuşma, Kürtçe olarak "Nevruz Kutlu Olsun" sözleriyle başladı. Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi olarak Baharın Müjdeleyicisi Nevruzu tüm hemşehrilerimizle birlikte dostluk, kardeşlik ve coşku içerisinde kutladıklarını bildiren Kayabaşı: "Aziz Nusaybinliler, kardeşliğin, barışın, sevginin sembolü Baharın müjdeleyicisi Nevruzunuz kutlu olsun. Nevruz barışın, kardeşliğin sembolüdür. Bu sembolün de yaşatıldığı en güzel yer Dünyanın ilk Üniversitesinin bulunduğu, Zeynel Abidin Camisi'nin bulunduğu, Mor Evgin Manastırı’nın bulunduğu kardeşliği şehri, medeniyetin şehri, sevginin şehri, barışın şehri Nusaybin'dir" ifadelerini kullandı.

 

Sayın Kayabaşı'nın konuşmalarından sonra Ünlü Müzik Grubu İmera sahne aldı. Mitanni Kültür Merkezi’ni dolduran binlerce hemşehrimiz Grup İmera'nın müzikleri eşliğinde Nevruzu büyük bir coşkuyla kutladı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ve eşi Nigar Kayabaşı  , vatandaşlarımızın coşkusuna ortak olarak halay çektiler. Yaklaşık 2 saat süren programda çocuklar şişme oyun parkurlarında eğlenirken maskotlar gösteriler sundu.

Nevruz Festivaline Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, eşi Nigar Kayabaşı Hanımefendi, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Kahraman Gürbüz, Emniyet Müdürü Erhan Koç, MHP İlçe Başkanı Bedrettin Aslan ve binlerce Nusaybinli vatandaş  katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19