NUSAYBİN İLÇESİNDE TÜRKİYE YETENEK TARAMASI ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Atatürk Spor Salonu’nda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Türkiye Sportif Yetenek Taramasında 2 Bin 70 öğrencinin test ve ölçümleri gerçekleştirildi.

Mardin 17.02.2022 16:45:00 0
NUSAYBİN İLÇESİNDE TÜRKİYE  YETENEK TARAMASI ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde  Atatürk Spor Salonu’nda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Türkiye Sportif Yetenek Taramasında 2 Bin 70 öğrencinin test ve ölçümleri gerçekleştirildi.

 

5 gün süren Sportif Yetenek Taramasında öğrenciler ve antrenörlerle bir araya gelen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, çalışmalar hakkında Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin’den bilgi aldı.

Yetenek tarama testine gelen öğrencilerle de bir süre sohbet eden Sayın Kayabaşı, bu testler sonucunda belirlenecek sporcuların geleceğin Milli Sporcuları olması için mücadele etmelerini istedi.

Çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimine büyük önem verdiklerini ifade eden Sayın Kayabaşı, bununla birlikte spor, kültür, sosyal ve sanatsal faaliyetlerde de Nusaybin’deki yetenekler keşfedecek bu tür projeleri çok önemsediğini vurguladı.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programının amacı;

“Sağlıklı ve hareketli yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünü geliştirmek, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini, Ülkemizin çocuklarını sporla tanıştırarak onlara sporu sevdirip, yetenekli olanların üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00