NUSAYBİN KAYMAKAMI ERCAN KAYABAŞI'DAN '24 TEMMUZ'MESAJI

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mardin 25.07.2022 14:53:00 0
NUSAYBİN KAYMAKAMI ERCAN KAYABAŞI

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı'nın mesajı şöyle:

"24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınına yönelik uygulanan her türlü sansür kalkmış ve 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı“ olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir.

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma hürriyetinin aracı olan basın, demokrasimizin gelişmesini de sağlayan önemli unsurların başında gelmektedir.

Dünya gündeminin bizlere aktarılması, farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesi ve özellikle ortak yaşama kültürünün gelişmesi yolunda basınımızın çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünmekteyiz. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözüyle basının üstlendiği büyük mesuliyeti en veciz biçimde ifade etmiştir.

Dün olduğu gibi bugün ve yarın da  basınımızın doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken ülkemizin aydınlık geleceğine katkılar sunacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin basın sektörüne emek veren tüm basın mensuplarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum''dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00