Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı'ndan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mardin 18.03.2022 11:36:00 0
Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Kaymakam Ercan Kayabaşı mesajında:

 

“Bundan 107 yıl önce yedi düvele karşı kazandığımız Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını ve bağımsızlığını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır.

Türk Milleti, tarih boyunca bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermemiş, bunu bir yaşam tarzı olarak benimsemiştir. Çanakkale Zaferi ile milletimiz, onurlu duruşunu bütün dünyaya göstermiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şanlı Türk Ordusu bu zaferi sonrasında tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözünü altın harflerle yazdırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözlerinin vücut bulduğu bu zafer, Türk milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en bariz göstergesidir. Hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen, düşmanı bile kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız, elde ettikleri bu zafer ile milletimizin hatta coğrafyanın kaderini değiştirmiştir.

 

Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl dönümünde, Anadolu'nun sonsuza kadar Türk Yurdu olmasını sağlayan destansı zaferin kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmetle, hayatta olan Gazilerimizi de şükranla anıyor, Aziz Milletimizin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutluyorum.”

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00