Nusaybin Kaymakamı Kayabaşı’ndan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl Dönümü Kutlamaları dolayısıyla Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı bir kutlama mesajı yayımladı.

Mardin 22.04.2022 11:36:00 0
Nusaybin Kaymakamı  Kayabaşı’ndan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl Dönümü Kutlamaları dolayısıyla Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı bir kutlama mesajı yayımladı.

 

Kayabaşı Mesajında: “Milli Bağımsızlığımızın, Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıl dönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve Millet Egemenliğinin ilan edildiği tarihimizin dönüm noktalarından biridir. 23 Nisan 1920 sadece TBMM'nin açılış tarihi değil, vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin, şahlanışının timsali, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Demokrasinin ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı gündür.

“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Aziz milletimiz, tüm imkânsızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirmiştir.

Bu bakımdan 23 Nisan 1920 tarihi, Milletimizin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak çocuklara hediye etmesi, şanlı bir maziye sahip asil milletimizin mirasçısı çocuklarımızın, geleceğe güvenle bakabilmemizin en güçlü teminatı olmasındandır. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; Kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz Dünyadaki tek çocuk bayramıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucu üyelerini rahmet, minnet ve şükranla anıyor; geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07