NUSAYBİNDE DEVAM EDEN OPERASYON`DA KARAYILAN`IN SAĞ KOLU ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin Valiliğinden bugün yapılan açıklamada 17 Şubat 2017 günü Nusaybin İlçesi Koruköy Mahallesinde, çıkan çatışmada üst düzey (2) bölücü terör örgütü mensubu (1) adet M-16 ve (1) adet MP-5 silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği belirtilmişti.

Mardin 18.02.2017 16:19:00 0
NUSAYBİNDE DEVAM EDEN OPERASYON`DA KARAYILAN`IN SAĞ KOLU ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin Valiliğinden bugün yapılan açıklamada 17 Şubat 2017 günü Nusaybin İlçesi Koruköy Mahallesinde, çıkan çatışmada üst düzey (2) bölücü terör örgütü mensubu  (1) adet M-16 ve (1) adet MP-5 silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği  belirtilmişti.

 

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada Bornova 2’nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı,  Mardin il Jandarma Komutanlığı ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile yürütülen operasyonda; Mardin İli Nusaybin İlçesi; Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım ve Koruköy Mahalleleri, Ömerli İlçesi; Sulakdere ve Aytepe Mahalleleri, Artuklu İlçesi;  Yandere ve Ahmetli Mahalleleri arasında kalan sözde Ömeryan Bölgesinde faaliyet gösteren BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depo alanlarını bularak tahrip etmek, BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık eden işbirlikçi şahısları yakalamak maksadıyla 11 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 18:00’dan itibaren Atmaca-3 Şehit j. Uzm. Çvş Sezer AYDEMİR operasyonu sırasında  teröristler arasında çıkan çatışmada terör örgütü ’nın sözde 2 sorumlusu ölü ele geçirildi. PKK'nın   özel kuvvetler sorumlusu olduğu bildirilen  Behzat kod adlı teröristin, PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın sağ kolu olduğu iddia ediliyor.

 

Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy Mahallesi'nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, örgütün sözde sorumlusu Behzat ve Musa kod aldı teröristler dünkü operasyonda ölü ele geçirildi.

 

Sözde özel kuvvetler sorumlusu olan Behzat kod adlı teröristin, 'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın sağ kolu olduğu  ifade ediliyor.

 

 

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU  DA İZMİR'DE ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI

 

İzmir'de bulunan İçişleri Bakanı Süleymen Soylu Gazetecilere yaptığı açıklamada  , 5 aydır peşinde olunan ve ülkede 4-5 aydır bir çok olayın faali olan teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, "Bir de başka bir haber daha vereceğim. Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain vardı ve ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleştirilen bir çok olayın faali bugün kahraman güvenlik güçlerimiz onlara gereken cevabı verdiler ve onları etkisi hale getirdiler.

 

Yarın arkadaşlarımız bunları açıklayacaktır. Hiç merak etmeyin bu aziz milletimize sözümüzdür. Hiçbir şeyden yorgunluktan, uykusuzluktan hiçbir şeyden çekinmeden bu aziz milletimizin ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradenin savunucularıyız. Merak etmeyin söylediğimiz sözün sonuna kadar arkasındayız PKK bu ülkenin topraklarından silinecektir" şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30