Nusaybin'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği düzenlendi

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Nusaybin Belediyesi tarafından çeşitli programlar düzenlendi.

7.06.2023 13:51:00 0
Nusaybin

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Nusaybin Belediyesi tarafından çeşitli programlar düzenlendi.


Belediyeye bağlı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik resim sergisi ile başladı.


Daha sonra salonda yapılan programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ercan Kayabaşı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde yürütülen sıfır atık ve mavi projeleri ile birlikte hem ülkemizde çevre bilincinin geliştirilmesi, doğanın korunması ve aynı zamanda sıfır atık projeleri ile birlikte geri dönüşüm marifetiyle artık neredeyse o eski zamanlardan kalma çevre ile barışık olmayan projelerin terk edilerek doğa ile barışık, yeni politikalar geliştirerek doğamızı korumayı hedeflediklerini kaydetti.


Nusaybin'de Kaymakamlık ve Belediye olarak özellikle çocuklarda çevre bilincinin geliştirilmesi anlamında birçok faaliyette bulunduklarını belirten Sayın Kayabaşı; "Doğaya karşı mücadelede kazanan olmadığına inanılanlardanım. Dolayısıyla doğa ile mücadele etmek yerine doğa ile barışık bir şekilde gelişim ve ilerlemenin hem doğa için hem de bizler için kaçılmaz bir gelecek olduğunu düşünüyorum. Tabi bizlerin sorumluluğu daha fazla, bizler sadece yaşadığımız dönemdeki doğayı korumakla mükellef değiliz. Bizden sonra gelecek nesillere de öyle bir doğa, öyle bir miras bırakmalıyız ki onların da en az bizler kadar temiz, yaşanılabilir bir doğaya sahip olması bizlerin bir sorumluluğudur. Nusaybin'de son yıllarda çok büyük atılımlar yapıyoruz. İmarda yeşil alan olarak görünen tüm yerlere park ve yeşil alan inşa ediyoruz. Sınır Park ve Mesire Alanı ile 8 Mart Mahallesinde yaptığımız parkların dışında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde yürütülen Millet Bahçesi projesi kapsamında çok ama çok büyük ve harika bir parkı Nusaybin'imize hediye etmek suretiyle ilçemizi daha yaşanılır, oksijeni bol bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.


Konuşmalardan sonra İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün yıl boyunca yaptığı etkinlikleri anlatan sinevizyon gösterimi izletildi.


Okullararası Sıfır Atık ve Geri dönüşüm Bilgi Yarışmasından sonra dereceye giren öğrencilere Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Şimşek ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Şehmus Biltekin tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19