Nusaybin’de Barış Pınarı Harekâtı Sırasında Şehit Olan Vatandaşlar İçin Anma Programı Düzenlendi.

2019 yılında başlayan Barış Pınarı Harekâtı sırasında Kamışlı’dan PYD/YPG terör örgütüne bağlı teröristler tarafından atılan havan ve roketler sonucu şehit olan 12 vatandaşımız için şehadetlerinin 2. yılında anma programı yapıldı.

Mardin 12.10.2021 09:19:00 0
Nusaybin’de Barış Pınarı Harekâtı Sırasında Şehit Olan Vatandaşlar  İçin Anma Programı Düzenlendi.

2019 yılında başlayan Barış Pınarı Harekâtı sırasında Kamışlı’dan PYD/YPG terör örgütüne bağlı teröristler tarafından atılan havan ve roketler sonucu şehit olan 12 vatandaşımız için şehadetlerinin 2. yılında anma programı yapıldı.

 

Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından düzenlenen programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mahmut Demirtaş, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Ercan Kayabaşı, eşi  Nigar Kayabaşı, Mardin Ak Parti İl Başkanı  Faruk Kılıç, Şehit Aileleri, Gazilerimiz, STK Temsilcileri ile  vatandaşlar katıldı.

 

Mevlid-i Şerif’in okunduğu programda Mardin İl Müftüsü Sayın Ali Hayri Çelik dua etti. Dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı  Öncü, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Demirtaş ile Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Kayabaşı, programa katılan şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek sohbet etti.

 

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı  Öncü programda yaptığı konuşmada: “Her şeyden önce böyle bir program için burada olmak tabii ki bizi üzüyor. Ancak biz büyük bir milletiz, yedi bin yıllık bir coğrafyanın ve birlikteliğin sembolü olan bir memleketteyiz. Kahramanlarımız geçmişte de bugün de vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canı pahasına her şeyini cesurca ortaya koymuştur ve birlikteliğimizin devamını sağlamışlardır. Bugün buradan bir kez daha kahramanlarımızı rahmetle anıyorum, kalanlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Allah bir daha böyle imtihanlarla bizleri bir araya getirmesin” dedi.

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ise konuşmasında: “Tüm şehit yakınlarının yanında olduğumuzu, 7 gün 24 saat onların hizmetinde olduğumuzu hepsinin bilmesini istiyorum.  Şehitlerimize tekrardan Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİNNUSAYBİN


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,34
  • EURO

    34,71% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2403,71% 1,00
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00