NUSAYBİN'DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıldönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nusaybin’de yapılan törenlerle coşku ile kutlandı.

Mardin 30.10.2023 14:38:00 0
NUSAYBİN

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıldönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nusaybin’de yapılan törenlerle coşku ile kutlandı.

 

Nusaybin ilçesinde İlk tören, Kaymakamlık makamında yapıldı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, tebrikleri kabul etti.


Daha sonra Nusaybin Atatürk Stadyumunda kutlamalar devam etti.


Saygı Duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı tören alanındakileri selamladı. 


Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Sayın Kayabaşı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yaşını kutlamanın gurur ve onurunu yaşıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” dedi.


29 Ekim 1923’ten günümüze, Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıldır tarih sayfalarını altın harflerle süsleyen Türk milletinin sarsılmaz inanç ve kararlı duruşunun müstesna nişanı olduğunu belirten Sayın Kaymakamımız konuşmasını şöyle sürdürdü;


“Milli egemenliğin istikrarı, iradesi ve itibarıdır. 19 Mayıs 1919’da başlayan, büyük bir azim ve kararlılıkla süren Millî Mücadelemiz zaferle sonuçlanmış; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde aziz milletimiz kenetlenmiş, top yekûn yapılan mücadele ile vatanımız işgalden kurtarılarak Büyük Önder Atatürk’ün, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” dediği yeni çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.


Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük kıvançla kutlarken, bu emsalsiz var oluş destanını yazan her bir kahramanımızın temsil ettiği değerlere ve eşsiz mirasa, her daim bir arada olarak ve geleceği birlikte inşa ederek sahip çıkıyoruz. Bu kutlu yılı da geçmişteki kahramanlıkları yad etmek, gelecekteki hedeflerimize odaklanmak ve yeni nesillerimize daha iyi bir Türkiye bırakmanın öncü adımları olarak görüyoruz.


‘Türkiye Yüzyılı'nda tüm dünyaya karşı her alanda istikrarlı mücadelemiz, kutlu hedeflere doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Binlerce yıllık milli töremizin ve devlet geleneğimizin kutsiyetini gençlerimizin kalplerine ve zihinlerine nakşetmeliyiz. Unutmayalım ki, bu bizim en önemli meselemiz, en öncelikli vazifemizdir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19