Nusaybin'deki Şehitlerimiz İçin 5'inci Sene-i Devriyesinde Anma Programı Düzenlendi

Nusaybin ilçesinde 2019 yılında Barış Pınarı Harekâtı sırasında, hain terör örgütü PKK/PYD/YPG tarafından kalleşçe düzenlenen havan ve roket saldırılarında Şehit olan 12 vatandaşımız, 5'inci sene-i devriyesinde dualarla anıldılar.

Mardin 14.10.2024 10:34:00 0
Nusaybin

Nusaybin ilçesinde 2019 yılında Barış Pınarı Harekâtı sırasında, hain terör örgütü PKK/PYD/YPG tarafından kalleşçe düzenlenen havan ve roket saldırılarında Şehit olan 12 vatandaşımız, 5'inci sene-i devriyesinde dualarla anıldılar.

 

Anma Programına katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Aziz Şehitlerimizin aileleri, Kahraman Gazilerimiz ve aileleriyle bir araya geldi.

 

Şehitlerimiz için okunan Mevlid-i Şerif ve yapılan dualardan sonra vatandaşlarımıza hitap edenMardin Valisi Tuncay Akkoyun,  ;

 

"Bu kadim topraklarda kökleri çok derinde olan kardeşlik bağımız mevcuttur. Mevcudiyetimizi Aziz Şehitlerimizin kanları, Gazilerimizin kahramanlıkları ve Milletimizin gayretleri oluşturmaktadır. Kutlu tarihimiz boyunca bugüne kadar gücümüzü, gayretimizi hep bu birlik ve beraberliğimizden aldık. Yıllar boyu bu birlik ve beraberliğimize kasteden hain terör örgütü ve bu çerçevede çalışan terör örgütlerine destek verenler, birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için maalesef türlü türlü yollar denediler. Bizler her zaman için tarihimizden aldığımız güçle ve ilhamla terör örgütlerine karşı, bizleri bölmek isteyenlere karşı her zaman daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olarak en güzel cevabı verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz inşallah.

Bu vesileyle terör saldırısında Şehit olan 12 kardeşimize, 12 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet, makamları âli olsun inşallah. Ailelerimize sabırlar diliyorum. Vatanımız için bayrağımız için ezanımız için mukaddesatımız için şehit düşen tüm Şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden tüm Gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan Gazilerimize de aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum" ifadelerinde bulundu.

 

Programa ayrıca; Ak Parti  Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Nusaybin Kaymakamı Evren Çakır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, Vali Yardımcısı Mehmet Naim Akgül, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Mardin eski Milletvekilleri Nihat Eri ve Cengiz Demirkaya, Şehit Aileleri , Gaziler ve aileleri, Siyasi Parti Temsilcileri Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri ve vatandaşlar  katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


21° / 10.5°
  • BIST 100

    8908,47%0,40
  • DOLAR

    34,28% 0,16
  • EURO

    36,96% -0,36
  • GRAM ALTIN

    3027,61% 0,54
  • Ç. ALTIN

    5008,58% -0,04