Nusret Cephesi sözcüsü açıklama yaptı

Nusret Cephesi Sözcüsü Ebu Firas El Suri, Suriye'de devam eden savaş hakkında konuştu.

Gündem 14.08.2014 20:42:35 0
Nusret Cephesi sözcüsü açıklama yaptı

Nusret Cephesi Sözcüsü Ebu Firas El Suri, Suriye’de devam eden savaş hakkında konuştu.

Nusret Cephesi’nin yeni sözcüsü Ebu Firas El Suri ile gerçekleştirilen röportaj görüntüleri yayınlandı. Ebu Firas El Suri, Suriye’de devam eden savaş hakkında yöneltilen soruları cevapladı.

Konuşmasında Nusret Cephesinin yalnız başına emirlik ilan etmek yönünde bir planının bulunmadığını vurgulayan El Suri, El Kaide’nin Suriye kolu Nusret Cephesi ile IŞİD arasındaki farka değindi.

Cephe Sözcüsü, “Nusret Cephesi, mustakil bir emirlik ya da devlet anlamında yahut buna yakın bir manada bir emirlik ilanında bulunmuş değildir” dedi.

Ebu Firas El Suri “Emirliğin sadece cihat yanlısı gruplar tarafından ya da yerel liderler yahut nüfuz sahibi kimseler tarafından değil İslami duyarlılığı olan ve tabi ki ülke içindeki ve dışındaki tüm alimlerin istişaresiyle kurulmasından yanayız” dedi.

Geçtiğimiz ay Nusret Cephesi lideri Ebu Muhammed El Cevalani’ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı sızdırılmış ve konuşma, Nusret Cephesi’nin ilan etmeyi düşündüğü emirlik hakkında ip uçları barındırmıştı.

“Tavizsiz, kayıtsız, eksiksiz ve hilesiz olarak Allahu Teala’nın hadlerini uygulamak adına bizim için Şam’da İslam Emirliği kurmanın vakti gelmiştir” ifadeleri konuşmada geçen satırlardan bazıları idi.

Sızdırılan konuşmanın hemen ardından bir açıklama yayınlayan Nusret Cephesi, Emirlik ilan etme niyeti taşımadıklarını, bunun ancak alimlerin mutabakatıyla ileride olabileceğini belirtmişti.

İçinde Nusret Cephesi ile iyi ilişkileri bulunduğu bilinen Ahrar’uş Şam’ın da bulunduğu koalisyon (İslam Cephesi) bir bildiri yayınlayarak Suriye’de istişaresiz kurulan ‘hilafet’i kabul etmedikleri gibi kendi başına kurulacak emirliği de kabul etmeyeceklerini söylemişti.

Nusret Cephesi sözcüsü Ebu Firas El Suri’nin röportaj görüntüsünün Suriyeli direnişçiler arasındaki derinleşmesi muhtemel ayrılığı kapatmak için iyi bir fırsat olduğu düşünülüyor.

El Suri, direnişçiler tarafından kontrol edilen bölgelerde ortak mutabakt sağlanarak Şeriat kurallarının geçerli olması için sürdürülen çalışmalardan söz ederek Hama’da 14 farklı grubun Şeriat uygulanması için anlaştığını duyurdu.

“Kimseyi zorlamadık ve zorlamayacağız da Allah’ın şeriatını ihya etmek yolunda kim bize katılırsa memnuniyetle karşılarız” dedi.

Nusret Cephesi sözcüsü, kendi grubu ile IŞİD ‘in şeriatı uygulama planı arasında keskin farkların bulunduğunu belirtti.

“Biz, Devle (IŞİD) gibi olmayacağız, çünkü onlarla bizim aramızdaki fark, amelde ya da tutumdaki bir fark değil itikadi bir farktır”



30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29