ODTÜ, ?BİLİM KAFE? ETKİNLİĞİ ile MARDİN?de

Mardin Müzesi iş birliği ile düzenlenen etkinlikte; yediklerimizle ya da mutfaktaki deneyimlerimizle ilgili akla gelen birçok sorunun cevabı, altında yatan bilimsel gerçeklerle açıklanacak.

Mardin 13.12.2018 13:05:34 0
ODTÜ, ?BİLİM KAFE? ETKİNLİĞİ ile MARDİN?de

Mardin Müzesi iş birliği ile düzenlenen etkinlikte; yediklerimizle ya da mutfaktaki deneyimlerimizle ilgili akla gelen birçok sorunun cevabı, altında yatan bilimsel gerçeklerle açıklanacak.

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından toplumu ilgilendiren konularda bilim insanları ile halka açık mekanlarda söyleşiler yapılmasına yönelik düzenlenen Bilim Kafe projesinin dokuzuncusu; Mardin’de, 14 Aralık 2018 Cuma günü, saat 17.00’da, Mardin Müzesi-Müze Kafe (Cumhuriyet Meydanı Üstü, Sar Mahallesi, Artuklu/Mardin)’de yapılacak. Mardin Müzesi Müdürlüğü’nün desteği ve iş birliği ile düzenlenecek Bilim Kafe etkinliğinde; ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mecit Halil Öztop, “Mutfakta Bilim mi Olurmuş?” başlıklı konuşmasıyla, gıda maddeleri ve mutfak deneyimleri hakkında katılımcıları bilgilendirecek.

 

Etkinlik öncesinde,  aynı gün, saat 10.00’da, Mardin Müzesi Sergi Salonu’nda; ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Y. Eren Kalay, ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve etkinlik konuşmacısı Doç. Dr. Mecit Halil Öztop ile Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan’ın katılacağı bir kahvaltılı basınla sohbet toplantısı düzenlenecek.

 

 

“Bilim Kafe” Hakkında

 

İlk olarak İngiltere’de ortaya çıkan ve daha sonra dünyanın dört bir yanında yaygınlaşan “Cafe Scientifique” etkinliklerinin Türkiye’de gerçekleştirilen ilk uygulaması olan  “Bilim Kafe” etkinliği; ODTÜ Bilim İletişimi Grubu’nun (BiG) bilimi topluma sevdirmek ve farkındalığı artırmak misyonu doğrultusunda, toplumu ilgilendiren konularda, kafe, gençlik merkezi gibi halka açık alanlarda, ODTÜ’lü akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen söyleşilerden oluşuyor. Türkiye’de ilk defa ODTÜ tarafından düzenlenen Bilim Kafe etkinliklerinin ilki Mersin’de “kuraklık”, devamında Eskişehir’de “Palm Yağı”, Antalya’da “radyasyon”, Adana’da "girişimcilik”, Kuzey Kıbrıs’ta “güneş enerjisi”, İzmir’de “sınav stresi”, Gazi Antep’te “Göbekli Tepe”, İstanbul’da “yapay zeka” üzerine düzenlendi.

 

Doç. Dr. Mecit Halil Öztop Hakkında

 

2003 yılında ODTÜ Gıda Mühendisliği’nden mezun oldu. 2005 yılında ODTÜ Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi MBA programlarını tamamladı. 2006 - 2012 yılları arasında ABD’de Kaliforniya Üniversitesi, Davis Kampüsü Biyolojik Sistem Mühendisliği'nden doktora derecesini aldı. 2012 yılından bu yana ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor. Gıdaların kimyası ve gıda görüntüleme uzmanlık alanı.

 

2018 Güz dönemi başında ilk defa önerdiği “Gıda Mitleri ve Gerçekleri” isimli ders ile farklı disiplinlerden 225 ODTÜ’lü öğrenciye gıda biliminin temel öğelerini ve gıdalarla ilgili doğru bilinen yanlışları öğretmeye çalışıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSIMARDİN

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07