ÖDÜLLÜ FİLMLER ANKARA’DA ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİNDE...

Puruli Kültür Sanat tarafından 7-13 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Engelsiz Filmler Festivali 2024 Ankaralı sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Sanat 28.05.2024 18:51:00 0
ÖDÜLLÜ FİLMLER ANKARA’DA ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİNDE...

 

Puruli Kültür Sanat tarafından 7-13 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Engelsiz Filmler Festivali 2024 Ankaralı sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival, her yıl olduğu gibi dünyada ses getiren önemli yapımlara programında yer vermeye devam ediyor. 

 

Festivalin Paribu Cineverse ANKAmall gösterimleri için biletler, biletinial.com üzerinden 50 TL'ye satışta. Goethe-Institut’taki tüm gösterim ve etkinlikler ise ücretsiz olarak gerçekleşecek.

 

Paribu Cineverse ANKAmall ve Goethe-Institut salonlarında seyircisiyle buluşacak olan Engelsiz Filmler Festivali 2024, Türk Tuborg’un ana sponsorluğunda, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Tüm gösterimlerin ayrıntılı altyazı ve sesli betimleme ile de takip edilebildiği Festival’de; söyleşiler, atölye ve diğer etkinliklerde işaret dili tercümesi yapılıyor.

 

Festival’in dünya sinemasında dikkat çeken ödüllü filmlerdeki farklı kültür ve yaşamları izleyicisiyle buluşturacağıKaleydoskop ve sesin ön planda olduğu hikâyelere odaklanan Oditoryum bölümlerinde bu yıl 8 ödüllü film yer alıyor.

 

Kaleydoskop Seçkisinde Bu Yıl…

Jianjie Lin’e Pekin Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü kazandıran, ergenlik çağındaki oğullarının esrarengiz arkadaşının etkisine kapılan bir aileyi konu alan Bir Ailenin Kısa Hikâyesi (Brief History of a Familyfilmi, yönetmen Bruno Dumont’un, iyi ve kötünün geçişkenliğini bilim-kurgu türünün eğlenceli bir yorumu ile sunduğu ve bu yıl Berlin Film Festivali’nden Jüri Ödülü ile ayrılan İmparatorluk (The Empirefilmiödüllü yönetmenler Małgorzata Szumowska ve Michał Englert’in, komünizmden kapitalizme geçiş sürecindeki Polonya’da kimliğini arayan bir karakteri odaklarına aldıkları …Kadın (Woman of…filmi, Pekin Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik ödüllerini kazanan, Finlandiya sinemasının üretken yönetmenlerinden Teemu Nikki’nin, yeni bir başlangıcın peşinde olan iki arkadaşın arayışlarını kara mizahla perdeye taşıdığı Ölüm Yaşayanların Sorunudur (Death is a Problem for the Livingfilmi ve hayatta neyin değerli olduğu sorusunun peşine düşen ve geçtiğimiz yıl Nordic Docs’ta En İyi Görüntü Yönetimi Ödülü kazanan Margreth Olin’in yönettiği Toprağın Şarkıları (Songs of Earthfilmi Kaleydoskop seçkisindeyer alıyor.

 

Oditoryum Seçkisi’nde Ses’e Farklı Yaklaşan Ödüllü 3 Film...

Oscar adayı yönetmen Sam Green’in eleştirmenler tarafından “sinematik bir meditasyon” olarak tanımlanan, bu yıl Advanced Imaging Society Lumiere Awards’ta En İyi Belgesel, Cinema Audio Society Ödülleri’nde Belgesel Ses Miksajında Üstün Başarı ödüllerine değer bulunan ve sesin zamanı bükerek dünyayı algılayışımızı derinden şekillendirme gücü üzerine odaklanan 32 Ses (32 Soundsfilmi, elektroakustik müziğin öncüsü Luc Ferrari tarafından kurulan, ana akım dışı müziğin gelişimine adanmış “La Muse en Circuit” isimli kolektifin 40 yıllık tarihini, ses yaratımı deneylerinin perde arkasıyla birlikte beyazperdeye taşıyan Jérôme Florenville’in Başka Dinleme Biçimleri (Other Ways of Listeningfilmiyönetmen Emilija Škarnulytė’nin, Çernobil Nükleer Santrali’nin kardeşi olarak anılan Litvanya’daki Ignalina Santrali üzerinden nükleer teknolojinin çağları aşan etkilerini benzersiz bir ses tasarımıyla anlatan Defin (Burialfilmi Oditoryum seçkisinde yer alıyor.

 

Tüm Gösterimler Erişilebilir 

Engelsiz Filmler Festivali’nde tüm gösterimler, sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile erişebilir olarak gerçekleşiyor. Gösterimlerin ardından film ekipleriyle yapılan söyleşilerde, atölye ve Ödül Töreni’nde işaret dili tercümesi yapılıyor. Çocuklar İçin ve Ayla Algan özel gösterimi dışındaki tüm gösterim ve etkinliklerde İngilizce çeviri de bulunuyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


42° / 27.9°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79