Oğuzkaan Koleji öğrencileri`nden Darülaceze Ziyareti

Tüm okullar için örnek bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Oğuzkaan Koleji öğrencileri, Darülaceze sakinlerini düzenli ziyaret ederek yaşama sevincine ortak oluyor

22.04.2014 11:56:13 0
Oğuzkaan Koleji öğrencileri`nden Darülaceze Ziyareti

 

"Bana Umut Ol" sosyal sorumluluk projesi kapsamında Oğuzkaan Koleji öğrencileri Darülaceze sakinleriyle her hafta düzenli olarak buluşuyor. Kitap okuma etkinlikleri gerçekleştiren ve ilgi bekleyen sakinlerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan Oğuzkaan Koleji öğrencileri, röportajlar yaparak yaşanmışlıkları kayıt altına alıyor, gerçek hayat tecrübeleri hakkında deneyim sahibi oluyorlar.

 

Eğitime önemli katkılar sağlayan ve başarılı öğrenciler yetiştiren Oğuzkaan Koleji, öğrencilerinin toplumsal sorumluluk üstlenmeleri ve sosyal yönden gelişimlerini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği projeleriyle de öne çıkıyor.

 

Okulun sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan "Bana Umut Ol!" kapsamında ise Oğuzkaan Koleji öğrencileri OkmeydanıDarülaceze sakinlerini her hafta düzenli olarak ziyaret ediyor, ilgi ve şefkat bekleyen huzurevi sakinlerini yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, sohbet ve kitap okuma etkinliğinin yanı sıra röportajlar yaparak gerçek hayat hikayelerini kayıt altına alıyor, yaşanmış hayat tecrübeleri hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

 

Yaşama sevincine ortak olmak için

Öğrencilerin huzurevlerinde yaşayan insanları tanımaları, hayat tecrübelerinden ders almaları, ihtiyaçlarının farkında olmaları ve onlara yaşama sevinci vermeleri için düzenledikleri "Bana Umut Ol!" sosyal sorumluluk projesi için Okmeydanı Darülaceze`yi seçtiklerini ifade eden Oğuzkaan Koleji kurucularından Hatice Yılmaz, proje kapsamında Darülaceze`yi her hafta ziyaret ettiklerini dile getiriyor.   

 

Yaşlıları yakından tanıma fırsatı bulan öğrencilerin röportajlar yaparak onların hayat tecrübelerinden de yararlandıklarını belirten Yılmaz, ilgi ve şefkat bekleyen yaşlılarla buluşup güzel vakit geçirmekten öğrencilerin mutluluk duyduklarını kaydediyor. Yılmaz, hem huzurevi sakinleri hem de öğrenciler açısından yararlı bir toplumsal sorumluluk projesi olan "Bana Umut Ol!"un tüm okullar arasında yaygınlık kazanmasını arzu ettiklerini de sözlerine ekliyor.   

 

 

Oğuzkaan Koleji - Türkiye`nin seçkin eğitim kurumları arasında yer alan Oğuzkaan Koleji, eğitime gönül vermiş üç eğitimcinin girişimiyle 1992-1993 yılında eğitim ve öğretime başladı. Oğuzkaan Koleji`nin anaokulu, ilkokulu ve ortaokulu İstanbul Çapa semtindeki eğitim kurumunda, bir diğer anaokulunun yanı sıra Anadolu lisesi bölümü Bakırköy İncirli`deki eğitim kurumunda faaliyet göstermektedir. Maltepe`de ise yeni açılan Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hizmet vermektedir. Cumhuriyetin ve ulusal değerlerin önemini bilen, evrensel değerleri benimsemiş genç nesilleri topluma kazandıran Oğuzkaan Koleji, 20 yılı aşkın bir zamandan bu yana çağın gereklerine uygun bilgi ve beceriye sahip, özgüven duygusu yüksek, dünyaya açık bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamaktadır. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04