OĞUZKAAN KOLEJİ`NDE KARİYER GÜNLERİ

Kariyer planlamayı erken sınıflarda başlatan Oğuzkaan Kolejinde meslek profesyonellerinin katılımıyla kariyer günleri düzenlendi

20.05.2014 16:52:34 0
OĞUZKAAN KOLEJİ`NDE KARİYER GÜNLERİ

Öğrencilerini hayata çok yönlü hazırlayan ve kariyer planlamayı ortaöğretimde başlatan Oğuzkaan Koleji, farklı meslek gruplarına mensup başarılı isimleri koleje davet ederek "Gelecekteki Mesleğim" başlığıyla öğrencilerine özel kariyer günleri etkinliği gerçekleştirdi.

 

Eğitime önemli katkılar sağlayan ve başarılı öğrenciler yetiştiren Oğuzkaan Koleji, Anadolu Lisesi bölümünde okuyan öğrencileri için 5-6 Mayıs 2014 tarihleri arasında kariyer günleri semineri gerçekleştirdi.

 

Bilinçli meslek seçimi için

Kolej bünyesinde öğrencilere derslerde kazandırılan teorik bilgi ve becerilerin hangi meslekte, hangi sektör ve kurumlarda değerlendirebileceklerini amaçlayan, bu doğrultuda başarılı isimlerin katılımıyla öğrencilerin meslekleri ve kurumları daha yakından tanımalarını hedefleyen "Gelecekteki Mesleğim" semineri öğrencilerin yoğun katılımına sahne oldu.

 

Kariyer günlerini öğrencilerin kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslekleri her yönüyle tanıyıp bilinçli bir seçimle doğru hedefler belirlemeleri için düzenlediklerini ifade eden Oğuzkaan Koleji kurucularından Hatice Yılmaz, bu doğrultuda koleje başarı öykülerine sahip kişileri davet ettiklerini ve katılımcıların faaliyet gösterdikleri sektörle ilgili mesleki bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak iş hayatını daha yakından tanımalarını hedeflediklerini belirtiyor.

 15 sektörden 18 uzman

Avukat Hüseyin Gençtürk, Cumhuriyet savcısı Dr. Adnan Çavuş, grafik tasarımcı Ayhan Şensoy, İthalat ve İhracat uzmanı Tolga Dündar, endüstri mühendisi Yasemin Ertem, mimar ve inşaat mühendisi Esin Hacıoğlu, metalurji mühendisi Bora Gümüşdal, işletme uzmanı Emre Seçkin, iç mimar Damla Oral, TV programcısı Gökhan Yalçın ve Mehmet Alp Elmalı, psikolog Berkay Dinç, halkla ilişkiler ve  reklamcılık uzmanıOlgar Ataseven,  radyo programcısı Evren Doğru, tıp doktoru Dr. Nafiz Karagözoğlu, makine mühendisi Mehmet Hoşcan, basın sektöründen gazeteci Şaban Arslan ve Gürcan BilgiçOğuzkaan Koleji öğrencileri için mesleki bilgi ve deneyimlerini aktardılar.

 Oğuzkaan Koleji sınıflarında üç seansta gerçekleştirilen "Gelecekteki Mesleğim" kariyer günleri etkinliğinde meslek mensupları, öğrencilere ileride sahip olacakları meslekler için edinmeleri gereken donanım hakkında bilgi verdiler, geçtikleri eğitim süreçleri, Türkiye`de iş bulma imkanları, çalışma koşulları, mesleklerin maddi ve manevi tatmin boyutlarıyla ilgili deneyimlerini paylaştılar.   

  Oğuzkaan Koleji - Türkiye`nin seçkin eğitim kurumları arasında yer alan Oğuzkaan Koleji, eğitime gönül vermiş üç eğitimcinin girişimiyle 1992-1993 yılında eğitim ve öğretime başladı. Oğuzkaan Koleji`nin anaokulu, ilkokulu ve ortaokulu İstanbul Çapa semtindeki eğitim kurumunda, bir diğer anaokulunun yanı sıra Anadolu lisesi bölümü Bakırköy İncirli`deki eğitim kurumunda faaliyet göstermektedir. Maltepe`de ise yeni açılan Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hizmet vermektedir. Cumhuriyetin ve ulusal değerlerin önemini bilen, evrensel değerleri benimsemiş genç nesilleri topluma kazandıran Oğuzkaan Koleji, 20 yılı aşkın bir zamandan bu yana çağın gereklerine uygun bilgi ve beceriye sahip, özgüven duygusu yüksek, dünyaya açık bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamaktadır. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,5%-0,98
  • DOLAR

    32,21% 0,13
  • EURO

    34,82% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,15% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3940,55% 0,00