OKA TOPLANTISI VALİ ÇOMAKTEKİN BAŞKANLIĞINDA AMASYADA YAPILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin?in başkanlığı ve ev sahipliğinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

26.06.2015 19:48:26 0
OKA TOPLANTISI VALİ ÇOMAKTEKİN BAŞKANLIĞINDA AMASYADA YAPILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin’in başkanlığı ve ev sahipliğinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ile diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

OKA Yönetim Kurulu Başkanı Valimiz İ. Halil Çomaktekin toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bölgemizde başta kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer sosyal/ekonomik aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirilerek bölgemizin gelişmesini sağlamak ve bu gelişimi sürdürmek amacıyla çalışmalar yürütmekte olan Kalkınma Ajansının "2015 yılı Haziran ayı Yönetim Kurulu" toplantısını gerçekleştirmek ve Kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Bölgemizin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmesine katkıda bulunmak, değişen ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına bölgemizin daha iyi uyum sağlama yeteneğinin geliştirilmesine katkı sağlamak için Kalkınma Ajansımız ve ilgili kurumlarımız tarafından çeşitli faaliyetler ve projeler yürütülmektedir.

Kurulduğundan itibaren Ajansımız tarafından doğrudan yürütülen projelerle veya onun mali destekleriyle uygulanan KOBİ projeleri ile özel sektörün desteklenmesi, aynı şekilde Ajansın mali katkılarıyla Belediyelerin ve il özel idarelerinin turizm ve çevre altyapısının geliştirilmesi için desteklenmesi, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da çeşitli altyapı projeleri, kümelenme, lojistik, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve dezavantajlılara yönelik altyapı geliştirme projeleri gibi konulardaki faaliyet ve projelerin desteklenmesi uygulamaları her yıl hem sayıca ve hem de çeşit olarak artarak devam etmektedir.

650'den fazla desen, doku ve renk çeşidine sahip zengin rezervleriyle Türkiye'nin, dünya doğal taş rezervlerinin yaklaşık üçte birine sahip olduğu kabul edilmektedir. Bu zengin kaynaklara dayalı Türkiye doğal taş ve boyutlandırılmış blok taş sektörü de ülkemizin net ihracat fazlası veren, istihdam dostu sektörlerinden birisi olarak dikkat çekmektedir. Ham mermer ihracatında dünya lideri, işlenmiş ürün pazarında da dünya üçüncüsü olan Türkiye'nin zengin doğal taş kaynaklarından birisi de TR83 Bölgesi illerinin yer aldığı Orta Anadolu masifleridir.

Zengin mermer kireçtaşı rezervlerine sahip Bölgemizde faaliyet gösteren sektör işletmeleri de her geçen yıl artan üretim ve ihracat değerlerine sahiptir. Sahip olduğu bu potansiyelin etkin ve katma değeri yüksek ürünlerle kullanılması, yatırımcılar başta olmak üzere sektördeki aktörlerin doğru kararlar alabilmeleri ve planlama yapabilmelerine yönelik rezerv çalışmaları başta altyapı araştırmalarının yapılması stratejik önem taşımaktadır. Kalkınma Ajansı olarak bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasında büyük öneme sahip olan TR83 Bölgesi doğal taş sektörünün durumunu, sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırarak MTA Genel Müdürlüğü nezdinde ilgili araştırmaları tamamlamak ve belirlenen sorunlar üzerinde odaklanarak ilgili tüm paydaşlarla beraber gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamak üzere gereken hususları bugün Yönetim Kurulu toplantımızda değerlendireceğiz.

Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyoruz.’’ Konuşmanın ardından yönetim kurulu toplantısı gündemdeki maddelerin görüşülmesi ile sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,17% 0,11
  • EURO

    38,12% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2916,42% -0,57
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64