Okan Üniversitesi Hastanesi?nde kullanımına başlanacak ileri cerrahi teknolojisi sayesinde beyin, omurga ve ortopedi ameliyatlarının planlanmasından sonlandırılmasına kadar geçen tüm süreçler, gerçek zamanlı radyolojik görüntüleme kullanılarak yapılabile
Okan Üniversitesi Hastanesi ve dünyanın önde gelen medikal teknoloji şirketi Medtronic, beyin, omurga ve ortopedi alanındaki uzmanlıklarını ve deneyimlerini birleştirerek, önemli bir işbirliğine daha imza attı. Okan Üniversitesi Hastanesi’nde kullanımına başlanacak ileri cerrahi teknolojisi sayesinde beyin, omurga ve ortopedi ameliyatlarının planlanmasından sonlandırılmasına kadar geçen tüm süreçler, gerçek zamanlı radyolojik görüntüleme kullanılarak yapılabilecek. Bu teknoloji, ameliyatların kısa sürede tamamlanmasına ve daha başarılı sonuçlar elde etmesine de yardımcı olacak. Ayrıca işbirliği kapsamında Okan Üniversitesi Hastanesi ile Medtronic, eğitim süreçlerine bilimsel katkı sağlamak üzere çalışmalar yapacak.
Sağlık alanında yaptığı yatırımları son üç yılda 150 milyon dolara çıkaran Okan Üniversitesi 2016 yılında Tuzla’da 250 yatak kapasiteli, 50 bin metrekare kapalı alana sahip Okan Üniversitesi Hastanesini açtı. Gücünü Okan Üniversitesi’nin akademik bilgi ve tecrübesinden alan Okan Üniversitesi Hastanesi, deneyimli hekim kadrosu ile tüm branşlarda tanı ve tedavi hizmetinin yanı sıra, özellikli cerrahiler ve zor vakalarda multidisipliner yaklaşımı ile sağlık sektöründe öncülük yapıyor.
Okan Üniversitesi Hastanesi ve Medtronic, Türkiye’de beyin cerrahisi, omurga ve ortopedi alanında tedavi süreçlerine ve bilimsel çalışmalara yön verecek önemli bir işbirliğine imza attı. Okan Üniversitesi Hastanesi’nde kullanılacak ileri cerrahi teknolojisi, beyin, omurga ve ortopedi ameliyatlarının planlanmasından sonlandırılmasına kadar geçen tüm süreçleri, gerçek zamanlı radyolojik görüntülemeye imkan vererek, uzman cerrahi kadronun daha başarılı sonuçlar almasına yardımcı olacak. Bu yeni teknolojiyle aynı zamanda, ameliyat öncesi alınan radyolojik görüntüler sayesinde, ameliyat sırasında kullanılan Nöro navigasyon cihazı ile yapılan kraniyel cerrahisi ameliyatlarında hedef noktaya direkt ulaşılabilecek olması ile hasta yararının daha da yukarı taşınması; ameliyat sürelerinin de kısalması sayesinde hastaların en doğru tedavi ile daha hızlı taburcu olabilmeleri sağlanmış olacak.
İşbirliği, bu alandaki eğitim süreçleri ve bilimsel gelişim çalışmalarına da katkı sağlayacak. Okan Üniversitesi Hastanesi, işbirliği kapsamında, “Mükemmeliyet Merkezi” olabilme yolunda eğitim süreçlerini bilimsel anlamda en üst düzeyde gerçekleştirebilmek amacıyla Medtronic ile çalışmalar yürütecek.
Sağlık sektörünün önde gelen iki kurumu arasında bilgi birikimi ve uzmanlık paylaşımını artırarak, önemli bir sinerji yaratacak projenin 4 Ekim 2017 tarihinde Okan Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen imza törenine, Okan Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Can Özkan Okan, Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mazhar Semih Baskan, Sağlık Bilimleri Rektör Yard. Prof.Dr. Mithat Kıyak, Okan Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alper Tunga Demirarslan, Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail İlhan Günay ve Okan Üniversitesi Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Baş, Medtronic Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Ayhan Öztürk ve Medtronic Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer katıldı.
İmza töreninde konuşan Okan Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Can Özkan Okan şunları söyledi: “Gücünü Okan Üniversitesi’nin akademik bilgi ve tecrübesinden alan Okan Üniversitesi Hastanesi 2016 yılında açılan yeni ve genç bir hastane olmasına rağmen, uzman ve tecrübeli kadrosu, en yeni teknolojiye sahip olmasıyla sağlık sektöründe kısa bir süre içinde farklılığını gösterdi. Günümüzde teknoloji hızla gelişiyor, biz de bu hıza ayak uyduruyor, modern ve gelişen tıp teknolojisini yakından takip ediyoruz. Okan Üniversitesi Hastanesi olarak cerrahlarımızın uzmanlığını teknolojik alt yapımız ile destekliyor, doğru teknolojilere yatırım yapıyoruz. İleri cerrahi teknolojisini hastanemiz ile buluşturmamız da bu yaklaşımımızın bir yansımasıdır. Teknolojiyi önemseyen, odağında hasta olan ve hastaya en iyi hizmeti vermeyi hedefleyen aynı zamanda bir üniversite hastanesi olmanın sorumluluğu ile öğrencilerimiz, yani; yeni yetişen doktorlarımız, teknolojik alt yapımız ile çok daha yararlı ve vizyon katan çalışmalar yapmayı planlıyoruz.”
Okan Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alper Tunga Demirarslan da işbirliğiyle ilgili, “Intraoperatif olarak sonuçların değerlendirilmesine olanak tanıyarak, cerrahi süresinde 40’a kadar azalma sağlayan teknoloji ile cerrahi verimliliğimizi arttıracağız. Revizyonların ortadan kaldırılması, hastanın hastanede kalma ve iyileşme sürecinin kısalması gibi etkenler Medtronic ile iş ortaklığı yapmamızın zeminini oluşturdu. Yöntemsel mükemmelliğe erişmek ve kaliteli hasta hizmetini sürdürebilmek için ameliyat planlamalarından programlamalarına kadar nörolojik bilimler alanındaki yenilikçi cerrahi teknolojileri teknolojik alt yapımız ile buluşturuyoruz. ”
Medtronic Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Ayhan Öztürk şöyle konuştu: “Medtronic olarak Okan Üniversitesi Hastanesi ile yaptığımız Surgical Synergy™ çözüm ortaklığı süreci oldukça önemli bir stratejik işbirliğidir. Medtronic’in ileri cerrahi teknoloji platformuna yapılan yatırım ile Okan Üniversitesi Hastanesi ve kurumun akademik bilgisi ve tecrübesinden en üst düzeyde faydalanma imkanı doğacaktır. Bu sayede hekimlerin hastlarına ileri teknoloji imkanları ile daha üstün sonuçları sunabilmesi sağlanacaktır . Dünya’nın lider medikal teknoloji şirketi olarak, hem eğitim veren hem de uygulamalı bilimler imkanı sağlayabilen bir hastaneye sahip olan Okan Üniversitesi ile işbirliği bizim icin çok önemlidir. Bu doğrultuda tedavi ve teknoloji gelişiminde sağlık sektörüne katabileceklerimiz konusunda şimdiden çalışmalarımızı planlamaya başlamış bulunuyoruz”. ifadelerinde bulundu.
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55