OKUL SÜTÜ DAĞITIM TÖRENİ

Okul öncesi ve İlköğretim çağındaki öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırmak amacıyla uygulamaya konulan okul sütü programı üçüncü dönemi, Keçiören ilçesi Kocatepe İlkokulunda düzenlenen törenle başlatıldı.

Sağlık 11.02.2014 08:12:44 0
OKUL SÜTÜ DAĞITIM TÖRENİ

Okul öncesi ve İlköğretim çağındaki öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırmak amacıyla uygulamaya konulan okul sütü programı üçüncü dönemi, Keçiören ilçesi Kocatepe İlkokulunda düzenlenen törenle başlatıldı. Törene; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Öğretmenler, Veliler ve Öğrenciler katıldı.

                
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dünyada herkese yetecek kadar gıda olduğunu ama bunların adaletli dağıtılmadığını söyledi. Herkesin aynı fırsat ve aynı şartlarla bu gıdalara ulaşamadığını belirten Bakan Eker, “Dünyada 900 milyon insan açlıktan ızdırap çekiyor. Dünyadaki her 7 kişiden bir kişi aç. Bu çok acı bir durum. Dünyada yılda 1 milyar 300 milyon ton gıda maddesi israf ediliyor çöpe atılıyor. Bu 1 milyar 300 milyon israf edilen ve çöpe atılan gıda ile bütün bu aç insanların beslenmesi mümkün. Dünyanın aç insan sayısının neredeyse 2 katı kadar insanda 1,5 milyar insanda fazla kilodan ve obeziteden kaynaklanan hastalıklarla uğraşıyor.” diye konuşu.

                 
Sütün, Allah’ın bahşettiği gıdaların en değerlisi olduğunu anlatan Bakan Eker, “Besin elementlerinin çok büyük bir kısmını barındırıyor mutlaka yeteri kadar süt içmemiz hem gelişme yaşındaki çocukların büyümeleri hem de yetişkinlerin sağlık bir hayat sürmesi için son derece önemli.” dedi.

             
Çocuklar için başlatılan okul sütü programının Türkiye’deki anaokulu dahil ilkokulun 4 sınıfı ile birlikte toplam 5 sınıfta dağıtımına başlanacağını belirten Bakan Eker, “Dünyanın gerek Avrupa Birliği’nde gerek Birleşik Devletlerde gerek Avrupa’nın diğer ülkelerinde ve Asya ülkelerinde dünyada birçok ülkede çok uzun süredir bu tür okul sütü programları var. Biz de 3 senedir bunu Türkiye’de uygulamaya başladık ve hamdolsun başarıyla da bu devam ediyor. Yaklaşık 34 bin 600 okulda 6,5 milyona yakın öğrencimize haftada 3 gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri bu program uygulanacak. Bunun Türkiye beslenmesi açısından çok önemli bir proje olduğunu ifade etmek istiyorum.”dedi.

                 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise eğitim öğretim yılının 2. yarısının öğretmenler ve öğrenciler için ``hayırlı olması`` temennisinde bulunarak okul sütü dağıtımı projesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

              
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel,  “2013-2014 eğitim öğretim yılının 2. döneminin, Öğretmenlere ve Öğrencilere sağlık, huzur ve başarılar getirmesini” diledi.

                
Çocukların yetişmesine ve fiziksel gelişimine çok önem verdiklerini ifade eden Vali Yüksel, “Okul Sütü Dağıtımı Projesi, ana sınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandıracağını; yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerine yardımcı olacağını” ifade etti. 

              
Vali Yüksel “Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenmelerinin önemli olduğunu; okul çağında ve yetişkinlikte görülebilecek beslenme problemlerinin önlenmesinde en etkili aracın süt içme alışkanlığının kazandırılması olduğunu” belirterek “Ankara’da 2012 yılında 7.5 milyon, 2013 yılında 15 milyon kutu sütü dağıtıldığını; 2014 yılında da 16.5 milyon kutu sütü dağıtılacağını” vurguladı. Vali Yüksel “Yeterli ve dengeli beslenmenin ‘sağlam vücut, sağlam kafa’ dengesini de sağlayacağını” söyleyerek “sağlık için, süt için” dedi.

           
Kocatepe İlkokulu öğrencileri, süt dağıtımı gerçekleştirildiği için teşekkür ederek halk oyunları gösterileri yaptılar
.     

            

            


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


17.9° / 9.4°
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55