Okullarda şiddet ve zorbalığın engellenmesi için neler yapılması gerektiği konusu, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen ?Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu?nda mas
Okullarda şiddet ve zorbalığın engellenmesi için neler yapılması gerektiği konusu, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen “Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu”nda masaya yatırıldı. “Okullarda Şiddet ve Zorbalığa Yönelik Güncel Psikolojik Danışma, Yaklaşım ve Uygulamaları” konulu Sempozyuma, alanında uzman konuşmacılar ve çok sayıda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmeni katıldı.
Silence İstanbul Hotel & Convention Center’da Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmenlerine yönelik düzenlenen Sempozyumun açılış konuşmalarını Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil EKŞİ ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüsnü TOLU yaptı.
Sempozyumun ilk konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa OTRAR, “Okullarda Şiddet ve Zorbalık; Sosyal Öğrenme Modeli Bağlamında Nedenler, Süreçler ve Sonuçlar” başlıklı konuşmasında, şiddet içeren davranışların nasıl oluştuğunu, şiddet rol modellerinin nasıl seçildiğini anlattı. OTRAR, konuşmasının devamında konuyla ilgili çözüme dayalı önerilerini paylaştı.
Yrd. Doç. Dr. Mustafa OTRAR’ın ardından sunumunu gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Nilgün CANEL de “Şiddet ve Zorbalığa, Yaratıcı Psikolojik Danışma Yaklaşımı ve Uygulamaları” başlıklı konuşmasında, Guilford Yaratıcı Düşünce Modeli, akıcılık ve seansta akıcı düşünebilme konularına değindi. CANEL, sunumunu yaratıcı psikolojik danışmanlık önerileri ile bitirdi.
Sempozyumun üçüncü konuşmacısı olan Dr. Durmuş ÜMMET, “Şiddet ve Zorbalıkta Çözüm Odaklı Psikolojik Danışma Yaklaşımı ve Uygulamaları” başlıklı sunumunda “Pozitif Psikoloji Akımı” hakkında bilgi verdi. ÜMMET, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmenlerine, özellikle çocuk ve ergenlere daha hassas ve özel yaklaşmaların gerektiğinin altını çizdi.
Sempozyumun son konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Oktay AYDIN oldu. “Öğrencilerin İstenmeyen Davranışlarını Anlama: Beynimi Suçla!” başlıklı sunumunu katılımcı öğretmenlerle interaktif şekilde gerçekleştiren AYDIN, istenmeyen davranışlara örnekler verdi. İstenmeyen davranışların nasıl anlaşılabileceğini anlatan Oktay AYDIN, kişilik ve davranış organizasyonu, beyindeki kaygı merkezi gibi konularda da katılımcılara bilgi aktardı.
ARTUKLU HABER AJANSI
9549,89%1,94
34,53% 0,16
35,98% -0,69
2997,66% 1,21
5006,70% 1,01