ÖLDÜRÜLEN RUS BÜYÜKELÇİNİN ADI YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile birlikte, Aralık ayında uğradığı suikast sonrası katledilen Rusya?nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov?un eşi Marina Karlov?u ziyaret ederek, Büyükşehir Belediye Meclisi?nde dün alınan,

11.01.2017 07:43:58 0
ÖLDÜRÜLEN RUS BÜYÜKELÇİNİN ADI YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile birlikte, Aralık ayında uğradığı suikast sonrası katledilen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un eşi Marina Karlov’u ziyaret ederek, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dün alınan, Karyağdı Sokak’ın isminin "Andrey Karlov" olarak değiştirilmesine yönelik kararı takdim etti. 
Rusya Büyükelçiliği’nde gerçekleşen ziyarette Başkan Gökçek, kısa süre baş başa görüştüğü Marina Karlov'a, Büyükelçi Karlov'un resminin önünde, Karyağdı Sokak’ın isminin “Andrey Karlov Sokağı” olarak değiştirilmesine ilişkin, çerçeveletilmiş karar metnini takdim etti.
Başkan Gökçek, çerçevelettirilmiş meclis kararını sunarken, “Sayın Andrey Karlov’un eşi Marina Karlov’a, her şeyden önce bir sefer daha başsağlığı diliyorum. Sayın Karlov’un bir cinayete kurban gitmesinden dolayı Türkiye olarak ziyadesiyle üzgünüz. Büyük bir mahçubiyet yaşıyoruz” dedi. 
Ancak terörün her yerde görevini yaptığını ve amaçlarının doğrudan doğruya Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmak olduğunu belirten Başkan Gökçek, "Ancak cinayeti kimlerin işlediği, aşağı yukarı ortaya çıktı. FETO ve onun bağlı olduğu güçler, Türk-Rus ilişkilerini bozmak için bunları yaptı. Ama gerçekler ortaya çıkınca işler tersine döndü” diye konuştu. 
Başkan Gökçek, Andrey Karlov’a olan sevgilerinin ve Türkiye-Rusya dostluğunun simgeleri olarak Karlov’un anısına, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bir karar alındığını kaydederek, “Hemen Rusya Büyükelçiliği’nin önünde bulunan, eski adıyla Karyağdı Sokak’ın adını Andrey Karlov olarak değiştirdik. İstedik ki Hanımefendi'nin önünde bu töreni yapalım. Kendisine hem bunun belgesini verelim hem de aynı zamanda Türkiye- Rusya dostluğuna simge olması için ayrıca bir vazomuzu hediye edelim” şeklinde konuştu. 

-"BU, İLİŞKİLERİMİZİN İYİLEŞTİRİLMESİNE VESİLE OLACAK"
Karar metnini alırken teşekkür eden Marina Karlov da “Eşime bu kadar büyük değer verdiğiniz için teşekkür ederim. Eşim Andrey Karlov, Rusya-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için çok çaba sarf etti. Bu, onun anısına çok büyük bir hediye ve ilişkilerimizin iyileştirilmesine ve pekiştirilmesine de vesile olacak. Biz Türkiye’yi çok seviyoruz” sözleriyle duygularını dile getirdi. 
Başkan Gökçek, Karlov'a ayrıca özel yapım bir vazo da hediye ederek, “Türkiye’yi unutmamanız dileğiyle... Dostluğumuzun simgesi, inşallah evinizi süsleyecektir ve hep bunu gördükçe Türkiye’yi ve dostlarınızı hatırlarsınız” temennisinde bulundu. 
Gökçek, daha sonra sokağın isim değişikliğine ilişkin karar metninin bir kopyasını, Elçilik’te de bulunması düşüncesiyle, Müsteşar Sergey Banov'a takdim etti. Banov da “Bizim için büyük bir gurur ve mutluluk” diyerek, Gökçek'e teşekkür etti. 

-TABELA, YERİNE ASILDI…
Takdim töreninin ardından, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Rusya Büyükelçiliği önündeki "Karyağdı Sokak" isminin yer aldığı tabelayı sökerek, "Andrey Karlov" tabelasını taktılar. 
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88