Olta Balıkçıları Kesikköprü Barajı?nda Buluşuyor.

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Turna Balığı Yakalama Yarışmasının dokuzuncusu Ankara? nın Bala İlçesinde yer alan Kesikköprü Barajı?nda gerçekleşecek.

1.05.2017 16:16:07 0
Olta Balıkçıları Kesikköprü Barajı?nda Buluşuyor.

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Turna Balığı Yakalama Yarışmasının dokuzuncusu Ankara’ nın Bala İlçesinde yer alan Kesikköprü Barajı’nda gerçekleşecek.

 

6 Mayıs 2017 cumartesi günü başlayacak olan etkinlik kapsamında amatör balıkçılıkla ilgili çeşitli sunumların yanı sıra müzikli eğlence ve baraj kıyısındaki çöplerin toplanılması yarışması da düzenlenecek.

7 Mayıs 2017 pazar günü sabahı 06:00’da başlayacak olan Turna balığı yakalama yarışmasında bottan ve kıyıdan olta sallayacak olan amatör balıkçılar 2010 yılında ki yarışmada yakalanan ve şimdiye kadar ki resmi yarışmalarda yakalanan en büyük Turna balığı olma özelliğini daha halen elinde bulunduran 99,5cm’ den daha büyüğünü yakalamak için kıyasıya mücadele edecekler.

 

Türkiye’nin sürdürülebilir amatör olta balıkçılığı alanında çalışmalar yapan, eğitici faaliyetler gösterip araştırma yapanların önemli bir bölümünü bünyesinde toplayan OLTACILARDER;

Amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarını buluşturarak paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun, tüzük ve yönetmeliklere uyulmasını sağlamayı hedefleyerek her yıl geleneksel olarak Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği düzenlemekte ve yüzlerce doğa aşığını aileleri ile birlikte bu etkinlik sayesinde dernek imkânları ve sponsorlarının destekleriyle misafir etmektedir.

 

6 – 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Türkiye’ deki doğa aşığı amatör olta balıkçılarının buluşma adresi olacak olan Kesikköprü Barajı’na ülkemizin birçok ilinden yüzlerce amatör olta balıkçısının aileleri ile birlikte gelmesi ve iki gün sürecek olan bu etkinlikte kamplarını kurarak yer alması bekleniyor.

 

2016 yılında ülkemizin içinde bulunduğu zor günler sebebiyle yapılamayan OLTACILARDER Turna Balığı Yakalama Yarışması, bu yıl Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu – ASOF’ nun organize ettiği ASOF 2017 TÜRKİYE TURNUVASI kapsamında yapılacak.

ASOF Üyesi tüm dernek yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra ülkemizde faaliyet gösteren aynı amaçla kurulmuş diğer federasyon ve derneklerin yönetici ve üyelerinin de katılımı ile bu yarışmada tahminlere göre en az yirmi ilden dernek ve bağlı oldukları federasyonların yer alması bekleniyor.

 

Bot ve tekne ile yarışacak olanlar ile Kıyıdan yarışacak olanlar diye iki ayrı kategoride gerçekleşecek olan yarışmada, dereceye girenlere ve yarışmaya katılanlara ASOF, OLTACILARDER ve sponsorlar tarafından değerli ödüller verilecek.

Ayrıca bu yarışmada dereceye giren yarışmacı ve takımlar da 2017 yılı son aylarında yapılacak olan ASOF 2017 TÜRKİYE TURNUVASI FİNALİ’ ne katılmaya hak kazanacaklar. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07