OLTACILARDER Yaban Hayvanlarını Unutmadı.

OLTACILARDER üyeleri, son günlerde yurdumuzun birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı ve kötü hava şartları sebebiyle yiyecek sıkıntısı çeken sokak ve yaban hayvanlarını yine unutmadılar.

12.01.2015 11:32:20 0
OLTACILARDER Yaban Hayvanlarını Unutmadı.

OLTACILARDER üyeleri, son günlerde yurdumuzun birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı ve kötü hava şartları sebebiyle yiyecek sıkıntısı çeken sokak ve yaban hayvanlarını yine unutmadılar.

Merkezi Ankara’ da olan ve Türkiye’ nin birçok ilinden yüzlerce üyesi bulunan Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği, yurdumuzun birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı ve kötü hava şartları sebebiyle yiyecek sıkıntısı çeken doğadaki hayvanların bu zor günleri atlatıp yaşama sarılmalarını desteklemek amacıyla kapsamlı bir çalışma düzenledi.

Buna benzer faaliyetlerle sıklıkla adından söz ettiren OLTACILARDER’ in Ankara’ da ikamet eden üyeleri sabahın erken saatlerinde bir araya gelerek imkânları ölçüsünde araçlarının bagajlarına doldurdukları yemleri yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara çevresinde ki ulaşılması zor olan birçok göl, gölet ve akarsu kıyısına götürüp bırakıyorlar. Resmi internet sayfası aracılığıyla Türkiye’ nin her köşesine ulaşıp doğa âşıklarını yaban hayatına sahip çıkmaya davet etmeyi de unutmayan OLTACILARDER’ in Ankara dışında ikamet eden üyeleri de yaşadıkları şehirlerde benzer aktiviteler düzenleyerek üyesi oldukları derneğin başlattığı bu anlamlı faaliyete katkı sağlıyorlar.

 Aynı zamanda Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanlığı görevini de yürütmekte olan OLTACILARDER yönetim kurulu başkanı M. Serkan İNANÇ yaptığı açıklamada;

“İçinde bulunduğumuz mevsim itibariyle ülkemizin birçok bölgesi karlar altında. Çetin geçen kış şartları sebebiyle yiyecek sıkıntısı çeken sokak ve yaban hayvanlarının zor günleri atlatmaları için önceki senelerde olduğu gibi bu senede onların hayata sarılmalarına destek olmaya çalışıyoruz.

Amatör Olta Balıkçılığının bilinçli yapılabilmesi için çalışma ve araştırmalar yapmak, çevrenin ve sulak alanların korunması için yapılan araştırmaları desteklemek ve özendirmek parolası ile 2009 yılında kurulmuş olan Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği, amatör balıkçılık ile ilgili faaliyetlerinin yanı sırsa doğa ve çevre ile ilgili birçok konuda da buna benzer yüzlerce faaliyet gerçekleştirmiş bir sivil toplum kuruluşudur.

Bizler, Ankara’ da ki onlarca göl, baraj ve akarsu kenarına ulaşıp imkânlarımız ölçüsünde yemleme yaparak zorda kalan yaban hayvanlarına destek olmaya çalışırken Ankara ili dışında ikamet eden üyelerimizde kendi yaşadıkları şehirlerde benzer aktiviteler düzenlemektedirler. Ülke genelindeki üyelerimizden gelen görüntüler resmi sayfamız ve sosyal medya aracılığıyla bizleri takip eden amatör olta balıkçıları ile doğa âşıklarına ulaştırılmakta ve bu sayede herkesin konu hakkında bilgi sahibi olarak benzer faaliyetleri gerçekleştirmesi sağlanılmaya çalışılmaktadır.  

Tüm doğa âşıklarını bu tür etkinliklere katılmaya, maddi veya manevi destek olup doğadaki tüm canlılara bu zor günlerinde destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00