ÖMERLİ İLÇE TARIMDAN UYGULAMALI AĞAÇ BUDAMA ĞİTİMİ

Ömerli İlçe tarım ve orman Müdürlüğünce ,TKV işbirliği ile sürdürülmekte olan “MEYVE BAHÇELERİNDE UYGULAMALI BUDAMA kursu” eğitiminin uygulaması meyve- bağ ve fıstık bahçelerinde yapıldı.

Mardin 13.12.2023 16:49:00 0
ÖMERLİ İLÇE TARIMDAN UYGULAMALI AĞAÇ BUDAMA ĞİTİMİ

Ömerli İlçe tarım ve orman Müdürlüğünce ,TKV işbirliği ile sürdürülmekte olan “MEYVE BAHÇELERİNDE UYGULAMALI  BUDAMA kursu” eğitiminin uygulaması meyve- bağ ve fıstık bahçelerinde yapıldı.

 

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü,TKV yetkilileri, kursiyerler ve Ömerli İlçe Tarım ve orman Müdürlüğü Teknik personelleri ile birlikte karışık meyve bahçesi,bağ ve fıstık bahçesinde kursiyerlere verilen teorik bilgilerin uygulamada pekiştirilmesi amacı ile budama uygulaması yaptırıldı. 

 

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü yetkilileri ileÖmerli  İlçe Tarım ve Orman Müdürü  ve kurs eğitmeni   Hüseyin Kahraman'ın gözetiminde meyve ağaçlarında kursiyerlere uygulamalı olaak budama yaptırıldı.

 

Eğitimlerde, sonbahar dönemlerinde meyve bahçelerinde budama, budama teknikleri, aşılama zamanı ve aşılama tekniklerinden bahsedildi. Ayrıca meyve ağaçlarında ağaç budama ve aşılama teknikleri uygulamalı olarak çiftçilere gösterildi.  Bu şekilde yapılan uygulamalı eğitimlerin daha faydalı olduğunu ve doğru bildikleri bazı bilgilerin hatalı olduğunu belirten çiftçiler uygulamalı eğitimlerin sık sık tekrarlanmasını talep etti. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ÖMERLİ


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19