`Ak Parti Darbe Paranoyasına Tutuldu``

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti`nin darbe paranoyasına tutulduğunu öne sürerek, "Taksim`de direnişçiler `ağaç` deyince, AKP bunu `darağacı` anlıyor" dedi.

Gündem 11.06.2013 07:06:51 0
`Ak Parti Darbe Paranoyasına Tutuldu``

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti`nin darbe paranoyasına tutulduğunu öne sürerek, "Taksim`de direnişçiler `ağaç` deyince, AKP bunu `darağacı` anlıyor" dedi.

Yeniçeri, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın İstanbul ve Ankara`daki karşılamalarda ılımlı mesajlar vermesi beklenirken, meydan okumayı seçtiğini" ifade etti. 

AK Parti`nin 15 Haziran`da Ankara`da, 16 Haziran`da İstanbul`da miting yapma kararı aldığını anımsatan Yeniçeri, bu durumun gerilimi daha da artıracağını savundu. Yeniçeri, "Kitlelerin karşılıklı mobilize edilmesi barışa hizmet etmeyecektir. Bu çatışmacı, karşıtlaştırıcı duruştur. Halkın bir kesimini başka bir kesime karşı meydana sürmektir, ayrıştırmaktır" diye konuştu. 

Gezi Parkı olaylarının toplumsal bir refleks ve özel hayatına müdahale edilen toplumsal bilinçaltının dışa vurumu olduğunu ileri süren Yeniçeri, "Kararlara ve yönetime katılmanın olduğu, kamplaşma ve kutuplaşmanın yaşanmadığı, etnik, mezhep, bölge ve cinsiyet farklılığının kışkırtılmadığı bir Türkiye`de kimse sokağa çıkaramazdı" dedi. 

Yeniçeri, Gezi Parkı eyleminde farklılıkların birlik haline geldiğini belirterek, "Gezi direnişi neden, renk, boyut ve yaklaşım yönünden farklılıklar içermektedir. Kozmopolit ve heterojendir. Çok renkli, sesli, kimlikli, biçimli, amaçlı ve değerli bir sivil harekettir" diye konuştu. 

Şehirlerde reklam panolarına "Menderes`i astınız, Özal`ı zehirlediniz, Erdoğan`ı yedirmeyeceğiz" afişleri asıldığına dikkati çeken Yeniçeri, "AKP iktidarı aklını yemek ve içmekle bozmuştur. AKP o kadar yemeye, içmeye dalmış ki her olguyu yemekle açıklar hale gelmiştir. AKP adeta darbe paranoyasına tutulmuştur. Taksim`de direnişçiler `ağaç` deyince, AKP bunu `darağacı` anlıyor. Ardından da `yedirmeyeceğiz` sözlerini ediyor" şeklinde görüş belirtti. 

Özcan Yeniçeri, Gezi Parkı`ndaki sorunu faiz lobisinin değil, rant lobisinin kışkırttığını da savunarak, "Faiz lobisine karşı, AKP yandaşlarının, rant lobisinin olan bitendeki rolü tartışılmıyor. Bunun rant lobisiyle açıklanması daha kolay. Taksim`deki park, ranta yönelik düzenlemenin yansımasıdır" dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Anahtar Kelimeler:
23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00