Onur Yavuz;'Çin, pandemi kontrolünde son teknolojilerden yararlanıyor'

Softtech Çin CEO’su Onur Yavuz, İş Bankası’nın bir iştiraki olan Softtech’in, Türkiye’deki merkez ofisinin yanı sıra, ABD, Avrupa ve Çin’in Şanghay kentinde bir ofisi olduğunu söyledi.

11.08.2021 11:07:00 0
Onur Yavuz;

“Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programında konuşan Softtech Çin CEO’su Onur Yavuz, yurtdışı inovasyon merkezlerindeki farklı teknolojileri birinci elden deneyimleyip bilgi havuzu oluşturduklarını belirterek “Bu bilgileri de Çin pazarına açılmak isteyen başka startup’lar olmak üzere tüm şirketlerle paylaşıyoruz” diyor.

 

Kerem Köfteoğlu’nun Youtube ve Yön Radyo’da sunduğu “Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programına katılan Softtech Çin CEO’su Onur Yavuz, İş Bankası’nın bir iştiraki olan Softtech’in, Türkiye’deki merkez ofisinin yanı sıra, ABD, Avrupa ve Çin’in Şanghay kentinde bir ofisi olduğunu söyledi. Yavuz, “Artık finans teknolojilerine ek olarak, perakende, sağlık teknolojileri, tarım teknolojileri, lojistik gibi birçok alanda teknoloji geliştiren bir şirketiz. Uçan araba AirCar Projesi’nin hem yatırımcısı hem de geliştiricisiyiz. AirCar’ın ilk prototipi ve deneme uçuşu tamamladı. Her yıl alanında uzmanlarla birlikte ‘Softtech Teknoloji Raporu’nu hazırlıyoruz.” dedi.

 

Çin’in pandemi döneminde teknolojiyi çok yoğun kullandığını belirten Yavuz bu konuda özetle şu bilgileri verdi: “Alibaba CT görüntülerini 20sn. içerisinde yüzde 96 doğruluk oranıyla inceleyerek covid-19 teşhisi koyan yapay zeka algoritması geliştirdi. SenseTime ve Megvii, yüz tanıma çözümlerine; termal kamera ve maske tanıma algoritmaları ekleyerek metro, hastane ve kamu binaları girişlerini kontrol etmeye başladı. Xiaomi, patentlediği bir akıllı maske ve mobil bir uygulama ile, solunan havanın ne derece kirli ve enfekte olduğunu takip eden bir çözüm geliştirdi. Ayrıca, hastanelerde otonom robotların kullanımı, çevrimiçi sağlık danışmanlığı ve ilaçların onay süreci gibi hizmetler çok hızlandı.”

 

 “Çin hükümeti, e-ticaret platformlarının da yardımıyla, tarımsal teknoloji ve inovasyon hamleleriyle verimliliği arttırmayı hedefleyen bir strateji uyguluyor” diyen Yavuz bu alanda yaşanan gelişmeleri ise şöyle anlattı: “İnsansız tarımda; yüksek teknoloji içeren tarım araçları, tohum eken otonom traktörler ve biçerdöverler kullanılıyor. Seralar yapay zekâ ve 5G destekli sensörler içeren robotlarla kontrol ediliyor. Salgın nedeniyle ürünlerini satmakta sorun yaşayan çiftçiler için Alibaba Kırsal Girişim Programı başlatıldı. Bu kapsamda 10 bini aşkın çiftçiye e-ticaret girişimi, canlı yayında satış gibi konularda rehberlik hizmeti verildi.  

 

Canlı yayın satışıyla ünlenerek ciddi para kazanan “KOL -Key Opinion Leader) hakkında da bilgi veren Yavuz açıklamalarını şöyle noktaladı: “Türkçeye ‘kaanat önderi’ diye çevirebileceğimiz bu girişimciler ciddi para kazanıyor. Örneğin Tiktok’ta 40 milyonu aşkın takipçisi olan Austin Li, nam-ı diğer ‘bay ruj’ 30 dakikada 138 farklı ruj deneyip gGünde 145 milyon dolarlık satış yaptı. Bu ekosistemdeki fark yaratan şirketleri, iş modellerini ve e-ticaret ürünlerini göz ardı etmeden incelemeliyiz. Benzer satış modelinin Türkiye’de de tutacağına inanıyorum. Softtech olarak Kurumsal İnovasyon Servisimiz ve Soft Landing Services ile bu tür modelleri Türkiye’de uygulamak isteyenlere her türlü desteği vermeye hazırız. Ekosistemdeki startuplara desteğimiz de kesintisiz sürecek.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor