ORHAN KILIÇ 5 YIL ÜST ÜSTE İHRACAT ŞAMPİYONU OLDU

Ekonomist Dergisi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ``Anadolu`nun En Etkili 50 İş İnsanı`` yarışmasında, , Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç oldu.

Gündem 12.05.2015 15:11:57 0
ORHAN KILIÇ   5 YIL ÜST ÜSTE İHRACAT ŞAMPİYONU OLDU

Ekonomist Dergisi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ''Anadolu'nun En Etkili 50 İş İnsanı'' yarışmasında, , Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç oldu.

Muğla’dan listeye giren tek iş insanı olan Orhan Kılıç, şu anda 2 binden fazla kişiye istihdam sağlayan Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhracat İthalat Ticaret A.Ş.’yi 1993 yılında kurdu. O dönemde yılda 30 ton balık üretimiyle başlayan Orhan Kılıç, aradan geçen zaman içerisinde üretimini 40 bin tona çıkarmayı ve şirketini tam 1300 kat büyütmeyi başardı.

Yarışma jürisinin, “Kentlerine, bölgelerine ve sektörlerine yön veren, illerinin ekonomisine katkı sunan, istihdam yaratan, yüksek düzeyde vergi ödeyen, sosyal yönleri güçlü” kriterlerini gözeterek yüzlerce isim arasından yaptığı seçimde, Orhan Kılıç, listenin 18. sırasında yer aldı.

Jüri, Orhan Kılıç’ın son dönemdeki başarılarını şu cümlelerle özetledi:

“Beş yıldır ihracat şampiyonu. Türkiye’nin, bulunduğu sektörün önünü açan girişimcilerden biri. İddialı hedeflerini bir bir hayata geçirdi. Çok sayıda yatırımcıya örnek oldu. ‘Kılıç’ markasıyla su ürünleri sektörünü büyüttü. Dünyanın en büyük çipura ve levrek üreticisi konumuna ulaştı.

2010 yılından bu yana su ürünleri sektöründe ihracat şampiyonu olan Kılıç, üretiminin yüzde 70’ini 40’tan fazla ülkeye ihraç ediyor. Tam entegre tesislerinde ileri teknoloji ile üretim yapıyor. Sektöründe, Türkiye’de satılan balıkların yüzde 40’ı Kılıç markasını taşıyor…”                                                                        

ORHAN KILIÇ KİMDİR?

Orhan Kılıç, dünyanın en büyük çipura ve levrek üreticisi; ülkemizin ve Avrupa’nın lider su ürünleri kuruluşu Kılıç Deniz Ürünleri’nin bağlı olduğu Kılıç Holding’in kurucusudur.Grubunu her gün biraz daha ileri taşıyan ve gerek ödediği vergilerle gerekse sağladığı istihdamla Türkiye’ye önemli değerler katan Orhan Kılıç, sektörün önde gelen duayen iş adamlarındandır.

Evli ve iki çocuk babası olan Kılıç, Bodrum’da doğmuş ve bugüne kadar seyahatleri dışındaki tüm hayatını Bodrum’ da geçirmiştir.

İş hayatına Bodrum ve çevresinde sebze ve meyve perakendeciliği ve sonrasında toptancılığı yaparak başlayan Orhan Kılıç, Türkiye’nin ilk taze meyve ihracatçılarındandır.

Bodrum’da turizmin gelişmesi ve narenciyede kullanılan arazilerin turizmde kullanılır hale gelmeye başlamasıyla inşaat sektörüne girmiş, bölgede 1.000’den fazla konut yaparak ismini ve kalitesini tüm yöreye duyurmuştur. Sonraki yıllarda da kültür balıkçılığının parlak geleceğini görerek bu alana yönelmiştir.

Orhan Kılıç, 1993 yılında Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhracat İthalat Ticaret A.Ş.’ni kurmuş ve Akvakültür Grubu’nun lokomotif şirketi haline getirmiştir.

Halihazırda 40’dan fazla ülkeye ihracat yapmakta olan Kılıç Deniz A.Ş., entegrasyonu ve teknolojisiyle alanında sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en büyüğü olmayı başarmıştır.

Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine aktif olarak devam etmekte olan Orhan Kılıç, kuruculuğunu üstlendiği “Milas Su Ürünleri, Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği”nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürmektedir. Orhan Kılıç, kurucu üyesi olduğu Bodrum Sağlık Vakfı’nda da gönüllü çalışmalarda bulunmaktadır.


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00