ORHAN MİROĞLU KIZILTEPE ZAHİRECİLER MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin`in önemli kanaat Önderlerinden Süleyman Çelik ve Ak Parti Kızıltepe eski ilçe başkanlarından Cengiz Demirkaya ile birlikte Ortadoğunun en büyük Zahireciler Merkezi olan Kızıltepe Zahireciler Merkezini zi

Mardin 11.08.2017 08:38:45 0
ORHAN MİROĞLU KIZILTEPE ZAHİRECİLER MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,  Mardin'in önemli kanaat Önderlerinden Süleyman Çelik ve Ak Parti Kızıltepe eski ilçe başkanlarından Cengiz Demirkaya ile birlikte Ortadoğunun en büyük Zahireciler Merkezi olan Kızıltepe Zahireciler Merkezini ziyaret etti.

 

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif öter ve Zahireci esnaflar tarafından karşılanan Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ve beraberindekiler  , Hububat Ticaret Merkezini gezerek incelemede bulundu.Ziyaret sırasında Kızıltepe Oda Başkanları,STK'ları ve Hububat Merkezi yönetimi ve  Hububat Merkezi esnafı tarafından karşılanan Miroğlu ilgilerinden dolayı herkese teşekkür etti.

 

Milletvekili Orhan Miroğlu Ortadoğunun en büyük  ve Ülkemizin en Kaliteli Hububatının bulunduğu Kızıltepe Hububat Merkezinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belrterek şunları söyledi:

 

"Bu gün burayı ziyaret ederek , zahireci esnaflarımızı ve hububat merkezini yerinde gördük. Muhteşem bir proje, bu kadar büyük  bir projeye imza atanlardan Allah razı olsun.. Bölgemizin hububat ticaretini uzun yıllar karşılayabilecek kapasitede tasarlanarak, her türlü detay düşünülmüş. En önemlisi böylesine büyük ve yüksek maliyetli bu projenin yapımında hiçbir kurumdan hibe, katkı, destek almadan zahireci esnaflarımızın öz sermayesiyle, birlik, beraberlik ve dayanışması ruhuyla yapılmış olması çok daha da önemli Zahireci esnaflarımızı ve projede emeği geçen mühendis, mimar ve teknik ekibi ve Projeyi hazırlayıp hayata geçiren herkesi kutluyorum." dedi

 

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif öter de ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek,Ülkemizin en kaliteli Hububatının yetiştiği Kızıltepe ilçesinin ve Ortadoğunun en büyük Hububat Merkezini ziyaret ederek bizleri onurlandıran sayın Miroğlu'na Zahireciler Derneği ve Hububat Ticaret Merkezi Başkanı olarak, temsil ettiğim kitleye ve Mardin halkına karşı bir STK. Başkanı olarak aldığım sorumluluklar sonucu tarımsal alanda başta çiftçilerimiz ve tarıma bağlı sektörlerimizin talep ve beklentilerini içeren detaylı bir rapor sunduklarını belirtti.

 

Başkan Öter tarafından Milletvekili Orhan Miroğlu'na sunulan Raporda  ana başlıklar şöyle;

 

 

1-GAP projesi kapsamında suyun bir an önce Mardin ovasına getirilmesi ve su gelinceye kadar tarımsal alanda kuyularda kullanılan elektrik fiyatlarında iyileştirme yapılması.

2-Tarıma dayalı Mardin sanayi işletmelerin bölge istihdamına yaptığı katkı göz önünde bulundurularak daha fazla destek sağlanması.

3-Geçmişte Hayvancılık sektöründe Ülkemizin önemli üretim merkezlerinden olan Mardin’in kırsal alanlarına desteklerde pozitif ayrımcılık tanınması.

4-Mardin ovamızda yetişen Dünyanın en kaliteli ürünlerinden olan Kırmızı mercimek, buğday, pamuk, mısır, arpa vb. ürünleri büyük çaba ve emek sonucu üreten çiftçilere verilen desteklerin artırılması ve tarım alanında uzman ekiplerin eğitim vermek üzere sahada istihdam edilmesi.

 

Kızıltepe Zahireciler Merkezini gezerek başkan Öter'den Bilgi alan Milletvekili Orhan Miroğlu,Hububat Merkezinde Esnafı  ile bir süre sohbet ederek kendilerinden  bilgi aldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88