ORHAN MİROĞLU MARDİNLİ OKURLARI İLE CUMARTESİ GÜNÜ BULUŞUYOR

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,Kürt meselesi üzerine yazılmış son kitabı, Yeni Yüzyıl, Kürtler ve Bağımsızlık isimli kitabını Mardinli okurlarına imzalayacak.

Mardin 12.04.2018 11:35:55 0
ORHAN MİROĞLU MARDİNLİ OKURLARI İLE  CUMARTESİ GÜNÜ  BULUŞUYOR


Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,Kürt meselesi üzerine yazılmış son kitabı, Yeni Yüzyıl, Kürtler ve Bağımsızlık isimli kitabını Mardinli okurlarına imzalayacak.

 

Orhan Miroğlu Kitabını 14 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 13.00'da 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler parkı'nda Mardinli okurlarına kitabını imzalayacak.

 

Çeşitli gazetelerde uzun süre “Yüzleşme” adını verdiği köşesinde yazılar yazan Orhan Miroğlu’nun tarih ve toplumsal hafıza üzerine, ayrıca anı türünde kaleme alınmış kitapları bulunuyor.. Miroğlu’nun yayımlanmış kitapları şunlardır: Her Şey Bitti Ana’ya Söyleyin, Ona Zarfsız Kuşlar Gönderin, Dijwar-Onlara Dair Her Şey, Çapraz Ateşte İki Halk: Türkler ve Kürtler, Barışa Dair Bir Hikâyemiz Olsun, Affet Bizi Marin, Hevsel Bahçesinde Bir Dut Ağacı, Kuşatmadan İnfaza Musa Anter Cinayeti, Silahları Gömmek, Ölümden Kalıma-Diyarbakır Cezaevi’nden Mektuplar.

 

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu tarafından bir belgesel tadında hazırlanan ve Kürt Meselesi üzerine yazılan gerçekçi son kitabı olan Yeni Yüzyıl, Kürtler ve Bağımsızlık isimli kitabı Kürtlerin son yüzyılını yalın   bir dille anlatıyor.

 

 AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun Yeni Yüzyıl, Kürtler ve Bağımsızlık isimli kitabında içinde bulunduğumuz tarihsel kavşakta ancak Ortadoğu’daki vekalet savaşlarının bir aracı haline dönüşmüş PKK’nın geniş Kürt yığınları üzerindeki blokajının kırılmasının Kürt halkının geleceği için daha iyimser beklentiler içine girebilmemizi sağlayacağını belirtiyor. Kürt siyasi hareketlerinin her nerede olursa olsun demokratik bir siyasal ufka sahip olması ve şiddeti dışlaması gerektiğini savlayan Miroğlu eğer Türk halkının bir Yavuz’a ihtiyacı varsa Kürt halkının da bir İdris-i Bitlisi’ye ihtiyacı olduğunu vurguluyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90