ORHAN MİROĞLU`NDAN AKPM`NİN KARARINA SERT TEPKİ

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin (AKPM) bugünkü oturumunda alınan, 2004 yılından bu yana denetim sonrası diyalog sürecinde bulunan Türkiye`nin yeniden denetime alınması kararı hakkında "TELAFİSİ ZOR BİR KARAR" değerlendirmesinde bulunan .Ak Part

25.04.2017 15:51:14 0
ORHAN MİROĞLU`NDAN AKPM`NİN KARARINA SERT TEPKİ

 Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin (AKPM) bugünkü oturumunda alınan, 2004 yılından bu yana denetim sonrası diyalog sürecinde bulunan Türkiye'nin yeniden denetime alınması kararı hakkında "TELAFİSİ ZOR BİR KARAR" değerlendirmesinde  bulunan .Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu AKPM kararını sert bir dille eleştirdi.

 

Orhan Miroğlu Mesajında şunları söyledi:

 

''Avrupa Konseyi'nin Türkiye'yi izleme sürecine alması, telafisi zor bir tarihi hata olmuştur. Avrupa'nın aldığı bu karardan sonra ilişkilerin normalleşmesi ve Türkiye'yle  sürece bu koşullarda devam ermesi çok zorlaşacaktır. Bu vahim, haksız ve hakikaten siyasi bir operasyona benzeyen kararı kabul etmiyoruz, şiddetle red ediyoruz.

 

Türkiye demokrasisi, Konseyin daha önce izlemeye aldığı Gürcistan, Ermenistan ve Rusya’daki gibi bir demokrasi değildir, oysa bu karar izleme sürecine ülkemizi alarak, haksız bir biçimde Türkiye'yi bu ülkelerin kategorisine indirgemiş bulunuyor. Bu kabul edilemez. AKPM üyesi bir milletvekili olarak şunu söylemek isterim ki, milletvekili arkadaşlarımla beraber Strasbourg'ta verdiğimiz mücadele ve ülkemizi doğru temellerde anlatmamıza rağmen, Konsey'in Türkiye aleyhtarı üyeleri bize değil, darbe kaçkını FETÖ mensupları ve PKK yandaşlarına inanmışlarıdır. Kaybeden Türkiye değil, Avrupa olmuştur. Oysa Türkiye, Avrupa'nın kendi bunalımlarından kurtulmak için de önemli bir ülkeydi ve böyle de kalmaya devam edecek. Kimse unutmasın ki, Avrupa'nın kendi ırkçılığından ve islamofobisinden kurtulması için Türkiye'den başka şansı yok

 

. Demokraside ilerlemeye devam edeceğiz ve bunun Avrupa Konseyi bizi izleme sürecine aldığı için değil, kendi ülkemizin geleceği için yapacağız. Konseyin bu kararını kabul edilemez buluyor , Konseyde Türkiye için çaba gösteren Türk ve başka ülkelerden  bütün arkadaşlarımı tebrik ediyor, kararı da şiddetle  kınıyorum.

Orhan Miroğlu

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi

AK Parti Mardin  Milletvekili''

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07