ORHAN MİROĞLU`NDAN ÇARPICI ``ASLI ERDOĞAN``AÇIKLAMASI

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,Tutuklanan Gazeteci Aslı Erdoğan ile ilgili olarak çarpıcı açıklama yaparak:``Aslı Erdoğan`ın tam olarak neyle suçlandığını suç isnatını oluşturan delilleri bilmiyorum, ama ne olursa olsun, tutuksuz olarak yargıl

28.08.2016 12:06:51 0
ORHAN MİROĞLU`NDAN ÇARPICI ``ASLI ERDOĞAN``AÇIKLAMASI

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,Tutuklanan Gazeteci Aslı Erdoğan ile ilgili olarak çarpıcı açıklama yaparak:''Aslı Erdoğan'ın tam olarak neyle suçlandığını suç isnatını oluşturan delilleri bilmiyorum, ama ne olursa olsun, tutuksuz olarak yargılanması en doğrusu olurdu.^^diyerek tutuklanmasına karşı çıktı.

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,tarafından yapılan açıklama şöyle:

''Aslı Erdoğan'ın tam olarak neyle suçlandığını suç isnatını oluşturan delilleri bilmiyorum, ama ne olursa olsun, tutuksuz olarak yargılanması en doğrusu olurdu. Erdoğan tartışılması bile abes, PKK'nin yayın organında köşe yazdı.
 
O yayın organında bugün Türkiye'ye karşı yürütülen savaşı yönetenler de yazı yazıyor ve içlerinden birileri Kürt aydın ve siyasetçileri için sık sık ölüm fetvası veriyor ve bu fetvalar Aslı Erdoğan'ın yazı yazdığı o gazetede yayınlanıyor. Ahlaki olmayan bir durum var ortada. Ben bir Kürt yazarım ve Aslı Erdoğan'ın yazı yazdığı gazete beni ve başka yazarları haber ve yorumlarla şimdiye kadar adeta katletti, canımıza kasteden haberlere imza attı. Bir yazar için utanç verici olacak bir durum: Bir ülkeye karşı haksız bir savaş yürüten bir örgütün yayın organında ( yoksa Aslı Erdoğan yoksa bu haksız savaşı olumluyor mu?) bu örgütle siyasi ve örgütsel bağı olmadığını iddia eden bir yazar bu gazeteye köşe yazar mı? Vaktiyle G. Garsia Marguez eğer FARC gerillalarının yayın organına düzenli makale yazdaydı ne olurdu? Dünyada nasıl bir tartışma başlar milyonlarca okuru bu durumu nasıl karşılardı?
 
Kolombiya hükümeti onu gerillaları desteklemekle suçluyordu ama Garcia gidip FARC'ın yayın organına köşe yazmadı. Nobel aldığında Meksika'da yaşıyordu ve devlet başkanı gidip onu ülkesine davet etti. Günümüze gelelim , 68 Kuşağının önde gelen entellektüeli ve siyasetçisi Kızılı Dany lakaplı Daniel Con Bendit, Daiş'in medyasında köşe yazsa acaba dünya bunu nasıl karşılardı? Erdoğan ve bu gazeteyle ilişkisini kesmeyen, suça ortak olmayacağız gibi bir fikirle hareket eden yazarlarımızın işlenen suçların müsebbibi ve muhatabı olan bir medyada yazmayı neden tercih ettiklerini tartışmalıyız.
 
Sorun budur, yoksa sorun Erdoğan ve başkalarının vazgeçemeyecekleri tek şey olan yazı yazma özgürlüklerini tartışmak ve bu özgürlük alanından suç üretmek asla olmamalıdır ve değildir zaten..Türk aydınları ve yazarları çok geç olmadan PKK şiddetine tanıdıkları toleransın sonunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu bile suikast yaparak yok etmeye varacak bir öfke ve yokediciliğe ulaştığını, ulaşabildiğini görmeli ve geçmişleriyle hesaplaşmalıdırlar
 
 
Aslı Erdoğan' özgürlük mü dediniz, evet hemen şimdi! ''Dedi.
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER;ABDULLAH ORTAÇ
ENCRYPTED-TBN1.GSTATİC.COM
 
 

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04