ORHAN MİROĞLU`NDAN ÇARPICI KÜRT MESELESİ ANALİZİ

Gazeteci - yazar ve AK Parti Mardin Milletvekili Adayı olan Orhan Miroğlu Kürt meselesiyle ilgili çok çarpıcı bir analize imza attı.

28.04.2015 21:57:42 0
ORHAN MİROĞLU`NDAN ÇARPICI KÜRT MESELESİ ANALİZİ

Gazeteci - yazar ve AK Parti Mardin Milletvekili Adayı olan Orhan Miroğlu Kürt meselesiyle ilgili çok çarpıcı bir analize imza attı.

Çözüm süreciyle ilgili gelinen noktayı değerlendirmek ve katkı sağlamak için İHH (İnsani Yardım Vakfı) Diyarbakır’da “Ortadoğu’da Kürtler ve Barış Sempozyumu” adlı bir sempozyum gerçekleştirdi.

Konuşmacılar arasında yer alan gazeteci - yazar Orhan Miroğlu çok çarpıcı bir analize imza attı. Miroğlu konuşmasında Kürtlerin Ortadoğu’da Türkiye haricinde diğer toplumlarda kurduğu ilişkinin bir statü meselesi olduğunu ifade ederken, İran’ın politikasının da ‘En iyi Kürt ölü Kürt’ politikası olduğunu söyledi.
İşte Orhan Miroğlu’nun o açıklamaları:
Kürt partileri arasındaki en büyük problem: Şiddet eğilimidir. Kürt meselesi 21. yüzyılın küresel meselesidir.

“SİLAH BIRAKMA OLMAZSA OLMAZDIR”
Türkiye’de bu mesele sağlam bir anayasa ile çözüme kavuşacaktır. Bu süreçte de Kürt hareketi mutlaka silah bırakmalıdır. Silah bırakma çözüm için olmazsa olmazdır.

“EN İYİ KÜRT ÖLÜ KÜRT’TÜR”
Buradan hareketle Kürtlerin diğer toplumlarda kurduğu ilişki bir statü meselesidir. Kuzey ve güney Irak’a baktığınız zaman bunu görürsünüz.
Misal İran’ın temel Kürt politikası ‘En iyi Kürt ölü Kürt’tür’ mantığındadır. Şu anda İran’da 500 Kürt idam edilmeyi beklemektedir.

“EN KOLAY ÇÖZÜM YERİ TÜRKİYE’DİR”

Meselenin en kolay çözümüyse Türkiye’dedir. Çünkü Kürtler bu topraklarda yapılan reformlarla bir statü değil bu toprağın bir parçası olduklarını hatırlamışlardır. Bir kardeşlik hukukuyla tesis edilmiş 1000 yıllık bir birliktelik vardır. Bu yüzden Ortadoğu’da Kürt meselesinde çözümün en kolay ve en yakın yeri Türkiye’dir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


17.9° / 9.4°
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55