ORHAN MİROĞLU`NDAN ,HÜKÜMET`İN `GERÇEKLEŞTİRDİĞİ `DİYARBAKIR ÇIKARMASI`` AÇIKLAMASI

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile 15 Bakan`ın Pazar günü Diyarbakır`a geçekleştirdiği ziyaret ile Bölge kalkınmasına ve imarına ilişkin yapılan açıklamaları değerlendirdi.

6.09.2016 17:08:07 0
ORHAN MİROĞLU`NDAN ,HÜKÜMET`İN `GERÇEKLEŞTİRDİĞİ `DİYARBAKIR ÇIKARMASI`` AÇIKLAMASI

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile 15 Bakan'ın Pazar günü Diyarbakır'a geçekleştirdiği ziyaret ile  Bölge kalkınmasına ve imarına ilişkin yapılan açıklamaları değerlendirdi

 

.Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;

 

''Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ziyareti ve açıklamaları hakında köşe yazarlarımız çok şey yazdı. Bu ziyaretin bana bir kez daha hatırlattığı ise şudur: Cumhuriyet kurulduğunda devlet Kürler'in siyaset yapmasını ve zenginleşmesini yani bölgede refah düzeyinin yükselmesini istemedi, siyasete katılan ve zenginleşen bir halkın güçleneceğinden ve ülkeyi böleceğinden korktu, cumhuriyetin korkuya dayalı paranoyası böyle oluştu, bu paranoyanın maliyeti ise ortadadır, çok acı tecrübelerden geçtik, ve şimdi de devlet Kürtler'in siyaset yapmasını ve bölgenin refah düzeyinin yükselmesini istiyor, ama bu defa da gel gör ki Kürtler için mücadele ettiğini söyleyen bir örgüt Kürtler'e siyaset yapmayı da, zenginleşmeyi de yasaklıyor.

 

Ne kadar yoksulluk o kadar şiddet ve o kadar terör! Bu örgütün zihniyet dünyası! Devletin anlayışı ise tam tersi: Ne kadar demokrasi ve refah o kadar barış ve demokratik entegrasyon..Dört yılda 140 milyar lira yatırım toplumun değişmesi için muazzam bir yatırım ama bu yatırım demokrasi, eğitim ve kültürle buluşmadıkça oralarda bir yara kanamaya devam eder, bunu da bilelim diyorum''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 

 


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00