ORHAN MİROĞLUNDAN MOR GABRİEL MANASTIRINA VE SÜRYANİLERE MÜJDELİ HABER

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Hafta sonu Mardin`e gelen Ak Parti Mardin Milletvekil Orhan Miroğlu,Dün ziyaret ettiği 397 yılında inşa edilen Mor Gabriel Manastırı diğer adıyla Deyrulumur manastırını ziyaret ederek burada Süryanilere öne

3.12.2017 09:00:32 0
ORHAN MİROĞLUNDAN MOR GABRİEL MANASTIRINA VE SÜRYANİLERE MÜJDELİ HABER

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Hafta sonu Mardin'e gelen Ak Parti Mardin Milletvekil Orhan Miroğlu,Dün ziyaret ettiği   397 yılında  inşa edilen Mor Gabriel Manastırı diğer adıyla Deyrulumur  manastırını ziyaret ederek burada Süryanilere önemli müjdeler verdi.

 

Mardin'in büyük şehir olması ve ardından köylerin resmi olarak mahalleye dönüştürülüp il idaresinin bağlanması nedeniyle, Mardin Valiliği bünyesinde Devir Tasfiye Paylaştırma Komisyonu kurulmuş ve .Mardin'in Midyat ve Nusaybin ilçelerinde Süryanilere ait çok sayıda kilise, manastır, mezarlık gibi mülkler kamu kurumlarına devredilmişti.

 

Devirlere Mor Gabriel Manastırı   itirazlarda bulunarak yapılan işlemlerin durdurulması  yönünde girişimlerde bulunmuştu.

 

Geçtiğimiz günlerde ise Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu , Mor Gabriel Manastırı’na ait kabristanın tapusunun dikkatsizlikten dolayı Hazine’ye geçtiği iadesinin yapılacağı yönünde açıklamada  bulunarak  Mardindeki süryanileri sevince boğmuştu.

 

Mardin'de bulunan Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu dün Mor Gabriel Manastırına yaptığı ziyaret sırasında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunarak,    Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun, manastırın dikkatsizlikten dolayı devredildiğini açıkladığını hatırlatarak ,“Başbakan Yardımcımız Çavuşoğlu ile görüştüm. Buranın Diyanet’ten alınıp normal vakıflara devrinde hiçbir sorun  yok. Bundan emin olabilirsiniz. Hükümetimiz bu konularda çalışma başlatıı,sorunun çözümü yönünde önemli adımlar atılacak.'Süryani camiamız ve diğer dini gruplara ait varlıklar, dini kurumlar ve kiliselerle ilgili. 2 manastırımızın vakıflara devredilmesi sürecinde bir problem olmadığını Süryani dostlarımıza söylemek istiyoruz. Mor Gabriel ile ilgili devam eden hukuki süreçler mülkiyet ile ilgili problemler de   en kısa sürede çözülerek   bu alandaki bir takım mağduriyetler sona erecek”  .'Açıklamasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07