``Ortada bir canlı bomba eylemi yok``

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Başbakanlık yakınlarındaki olayla ilgili, "Ortada ne bir canlı bomba eylemi var, ne bir yaralanma var, başka da bir şey yok" dedi.

Polisiye Haberler 21.11.2013 23:11:36 0
``Ortada bir canlı bomba eylemi yok``


İçişleri Bakanı Muammer Güler, Başbakanlık yakınlarındaki olayla ilgili, "Ortada ne bir canlı bomba eylemi var, ne bir yaralanma var, başka da bir şey yok" dedi.

Süzer Grubu Onursal Başkanı ve Süzer Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Süzer`in, Süzer Grubu İcra Kurulu Başkanı Sami Çakır adına yaptırdığı Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi törenle açıldı. 

Törendeki konuşmasına, hizmete gönül vermiş bir büyük ailenin mensuplarını ve davetlilerini selamlayarak başlayan Bakan Güler, bir faniye verilebilecek çok büyük hediyelerin ve kabul edebileceği çok büyük değerlerin olduğunu söyledi.

Güler, "Böylesine büyük bir eserin kendisine hediye olarak verilmesi belki dünyada çok az kişiye nasip olur. Ama onu istemek de önemliydi. Bir maddi bedel yerine böylesine bir okula talip olmak Sami Çakır için çok gönülden takdir edilecek bir konu" diye konuştu.

Fatih Koleji`nin, kuruluşundan beri güzel evlatların, başarılı öğrencilerin sayısını daha da artırdığını ifade eden Güler, bir ülkenin kalkınmasında, eğitim ve bilimde ileri bir seviyeye ulaşmadıkça bilgi toplumu haline gelmenin mümkün olmadığını anlattı. 

Güler, Türkiye`de 20 milyon öğrenci bulunduğuna, bu sayının birçok ülke nüfusundan fazla olduğuna dikkati çekerek, bilgiyi en rasyonel şekilde kullanmak durumunda olduklarını aktardı. 

Ülke kaynaklarından en büyük payı eğitimin aldığını hatırlatan Güler, şöyle devam etti:

"İnsanların en hayırlısı, diğer insanlara faydalı olandır. Gerek ülkemizde gerekse dünyanın birçok ülkesinde barış ve huzur adına eğitimin, yardımlaşmanın, diyaloğun, hoşgörünün hayati değerde olduğuna inanan ve kendini sadece hizmete adamış gönüllü insanlar olarak çok güzel şeylerin yapıldığını biliyoruz, görüyoruz. Bulundukları ülkelerle ülkemiz arasında barış ve dostluk köprüleri kuranları çok iyi tanıyoruz. Anadolu insanının manevi değerlerini bulundukları yerlerde en iyi şekilde temsil eden, bunu yaparken de asla neticeyi düşünmeyen, hiçbir beklentiye girmeyen bu fedakar insanlara ve onlara öncülük eden, yol gösteren ve teşvik edenlere buradan sizlerin huzurunda, milletimiz adına şükranlarımı arz ediyorum."

Güler, hoşgörü, diyalog ve eğitim faaliyetleriyle Türkiye`nin küreselleşen dünyaya güzellikler yaşattığını aktararak, ülkenin ve dünyanın geleceğine hizmet edecek pırıl pırıl gençlerin bu okulda yetişeceğini dile getirdi.

Fatih Eğitim Kurumları`nın profesyonel, genç, idealist ve hizmet gönüllüsü kadrosunun çok değerli öğrenciler yetiştireceğine olan inancını vurgulayan Güler, "Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu eğitim kurumlarının sayısının artmasını, ülkemizin birliğine, beraberliğine, barışına büyük katkı sağlamasını diliyorum. İnşallah bu gibi eserleri daha da çoğaltacağız. Hizmete gönül verenler oldukça, hizmet gönüllüleri oldukça inşallah ülkemizin hiçbir sorunu, sıkıntısı kalmayacaktır" diye konuştu.

Açılış kurdelesi kesildi

Konuşmalardan sonra Bakan Güler, eğitime katkılarından dolayı Mustafa Süzer`e, Müsteşar Hakyemez de Sami Çakır`a plaket verdi.

Güler, beraberindeki Hakyemez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve okul yetkilileriyle açılış kurdelesini kesti.

Bakan Güler, açılışın ardından gazetecilerin, Tuğrul Bayır`ın bugün öğle saatlerinde Başbakanlık önünde bomba görüntüsü verdiği düzenekle eylem yapmasıyla ilgili sorularını yanıtladı. 

Güler, ortada bir canlı bomba olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Ankara`da Başbakanlığın önündeki Vekaletler Caddesi`nde bir şahıs üzerine kablo döşenmiş, bariz bir şekilde görünen, bir bomba düzeneği görüntüsü veren bazı aparatlar, cam macununa benzer şeyler... Arkadaşlarımızın daha önceden aldığı bir de tedbir var. Kendisi 5-6 dakika öncesinde kendi kıyafetini de tarif ederek, böyle bir eylemin de olacağını ifade etmiş. Arkadaşlar da teyakkuza geçmişler ve yakalanmış, etkisiz hale getirilmiş. Ortada bir canlı bomba yok, psikolojik sorunları olduğunu tahmin ediyoruz. Arkadaşlarımız ayrıntılara bakıyor. Ama ortada ne bir canlı bomba eylemi var, ne bir yaralanma var başka da birşey yok."

Havaya ateş açılması

Bir gazetecinin, "3 el havaya ateş açılmış" ifadeleri üzerine ise Bakan Güler, "Polisimizin belki yakalama öncesinde bir el havaya ateş etmesi söz konusu olabilir ama kendisine yönelik bir şey değil. Böyle bir ihbar olunca arkadaşlarımız teyakkuza geçmişler herhangi bir önemli kayda değer birşey yok" dedi.

Güler, eylemin sebebi hakkında bir soruya da "Şahsın belki kendi psikolojik durumuyla da alakalı olabilir, arkadaşlarımız araştırıyor" yanıtını verdi. 

"Herhangi bir örgütle bağlantısı var mı" sorusu üzerine Güler, "Hayır hayır kesinlikle hiçbir bağlantısı yok arkadaşlar. Zaten öyle bir olay görüntüsü de yok. Üzerindeki o kabloların bulunuş tarzı, olayın gelişme tarzı zaten çok farklı bir şey olduğunu gösteriyor" dedi.

Güler, gazetecilerin "İfadesinde herhangi bir şey söyledi mi" sorusuna, "Hayır" yanıtını verdi.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA



28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04