Ortodontik Tedavide Görünmeyen Tel Dönemi

Tedavi süresinin uzunluğu ve dış görünüşte yarattığı olumsuzluklar nedeniyle yetişkinler tarafından uzak durulan ortodontik tedaviler, görünmeyen diş tellerinin kullanıldığı Lingual Teknik ile her yaştan kişinin sağlıklı dişlere kavuşmasına olanak sağlıyo

11.02.2014 20:51:29 0
Ortodontik Tedavide Görünmeyen Tel Dönemi

Tedavi süresinin uzunluğu ve dış görünüşte yarattığı olumsuzluklar nedeniyle yetişkinler tarafından uzak durulan ortodontik tedaviler, görünmeyen diş tellerinin kullanıldığı Lingual Teknik ile her yaştan kişinin sağlıklı dişlere kavuşmasına olanak sağlıyor.

Dişin dış yüzeyine yapıştırılan metal ya da seramik braketlerle sürdürülen, bilinen Ortodonik Tedavi’de yeni bir çığır olarak görülen Lingual Teknik ile braketler dişin arka yüzeyine yapıştırılıyor. Dışardan hiçbir şekilde fark edilmeyen ve konuşma bozukluğu yaratmayan braketler sayesinde yetişkin ortodontisinde estetik kaygılar tamamen yok oluyor.

Dişlerin iç yüzeylerine yapıştırılan braketlerin alışma dönemini değerlendiren Lingual Ortodonti Uzmanı Dr. Cem Caniklioğlu “Kullanılan Lingual braketlerin boyutlarının küçüklüğü ve inceliği, diş yüzeyine tamamen adapte olmaları, apareye alışma döneminin tüm sıkıntılarını eskiye oranla azaltıyor. Bu tedavide konuşma zorluğu ya da dilde herhangi bir önemli rahatsızlık hissedilmiyor. Hastalar dilin en çok değdiği nokta olan, diş arka yüzeyindeki değişikliğe 3-4 hafta arasında alışmaktalar ” dedi. 

Halk arasında görünmez diş teli ya da görünmeyen diş teli olarak da bilinen Lingual Ortodonti’nin, 70’li yıllardan bu yana dış yüzey üzerine uygulanan klasik Labial Ortodonti yöntemlerine göre estetik açısından önemli avantajları olduğuna da dikkat çeken Dr. Cem Caniklioğlu“Günümüzde pek çok tanınmış insan Lingual ortodonti tedavisi görmektedir ancak bu kişiler, diş telleri dışardan görünmediği için hiçbir estetik kaygı taşımamaktadır. Dişlerin dışardan görünen yüzeylerinin hiçbir şekilde etkilenmediği bu tedavi ile bir yandan dişler düzelirken diğer yandan özgürce gülümseyebiliyor ve konuşabiliyorsunuz. Hastaların sosyal hayatlarını olumlu yönde etkileyen bu tedavi ile diş teli, yetişkinler için estetik bir sorun olmaktan çıkıyor” sözleriyle Lingual Ortodontinin sosyal avantajlarına değindi.

Kişiye Özel Braket ve Teller

Lingual metod uygulanarak tedavi edilen hastalarda kullanılan her bir lingual braket ve lingual telin kişiye özel olarak hazırlanması gerektiğinin altını çizen Lingual OrtodontiUzmanı Dr. Cem Caniklioğlu, aksi halde tedaviden olumlu sonuçlar almanın imkânsız olduğunu sözlerine ekledi. 

Çapraşık ve doğu konumlanmamış dişlerin, estetik görünüm bozukluğundan daha önemli bir soruna yol açarak, pek çok diş ve diş eti hastalığına sebebiyet verdiğinin altını çizenDr. Cem Caniklioğlu “Yetişkinlerin büyük bir çoğunluğu eğri ve çapraşık dişlerin yarattığı estetik olumsuzluklara odaklanır. Oysa doğru konumlayan dişler ağız hijyeni açısından tahminimizden daha büyük problemlere yok açabiliyor. Yeterince temizlenemeyen dişler pek çok diş ve diş eti hastalığına davetiye çıkarıyor. Gerek dış görüntüde yarattığı olumsuz imaj nedeniyle hastaların yaşadığı özgüven ve endişe kaynaklı psikolojik durumları ortadan kaldırmak gerekse, ağız ve diş sağlığı için ortodontik tedaviler büyük önem taşıyor”diyerek ortodontik problemleri insan sağlığı açısından değerlendirdi.

 Dr. Cem Caniklioğlu Hakkında: Lingual teknik ile ilgili alınmış patentlerinin yanı sıra konu ile ilgili yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış makaleleri, verilmiş tebliğ ve kursları bulunan Dr. Cem Caniklioğlu, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi`nden mezun olmuştur. 1993 yılında aynı üniversitenin Ortodonti Anabilim Dalı`nda ortodonti asistanı olarak çalışmaya başlayarak 1998 yılında İstanbul Üniversitesi`nden almış olduğu burs ile Amerika Birleşik Devletleri Temple Üniversitesi`nde lingual ortodonti üzerine eğitim almıştır. 1999 yılında doktora eğitimini tamamlayan Dr. Cem Caniklioğlu 2003 yılında Avrupa Lingual Ortodonti Derneği (ESLO) ve Dünya Lingual Ortodonti Dernekleri`nin (WSLO) sınavlarını geçerek bu derneklerde aktif üye olma hakkını kazanmıştır. 2000-2006 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Ortodonti Anabilim Dalı`nda lingual ortodonti ile ilgili klinik ve bilimsel çalışmalar yapan Dr. Cem Caniklioğlu 2007 yılından itibaren serbest ortodontist olarak çalışmaktadır.

İletişim:

Adres: Merkez Mahallesi Abide-i Hürriyet Caddesi Nazik Apartmanı No.55 Daire 3 80220 Şişli-İstanbul

T: 0212 291 52 97 - 0212 291 52 98

Adres: Bağdat Caddesi No.289-B Arıtan Apartmanı Kat 1 Daire 2 34728 Caddebostan/Kadıköy-İstanbul

T: 0216 478 06 49 - 0216 411 51 75

http://www.cemcaniklioglu.com

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00