OSMANLI OCAKLARI ARTUKLU İLÇE BAŞKANI GÖKBALIK`TAN``DOĞUŞ BAYRAMI``MESAJI

Osmanlı ocakları Mardin Artuklu ilçe başkanı. Memet GÖKBALIK,yayımladığı yazılı mesajında Süryani VatandaşlarIın Doğuş(Yeldo) Bayramını Kutladı

Mardin 25.12.2017 17:52:10 0
OSMANLI OCAKLARI ARTUKLU İLÇE BAŞKANI GÖKBALIK`TAN``DOĞUŞ BAYRAMI``MESAJI

Osmanlı ocakları Mardin Artuklu ilçe başkanı. Memet GÖKBALIK,yayımladığı yazılı mesajında Süryani VatandaşlarIın  Doğuş(Yeldo) Bayramını Kutladı Diller ve Dinler kenti Mardin'de asırlardır Süryani hemşerilerimizle birlikte, barış ve sevgi peygamberi İsa Mesih’in miladının kutlandığı Doğuş Bayramı (Noel)’i, idrak ettiğimizi  belirten Osmanlı Ocakları Artuklu ilçe başkanı Memet Gökbalık mesajında şunları söyledi:

 

 “Bizler Süryanı hemşerilerimizle  komşuyuz, hemşehriyiz, arkadaşız. Bu topraklarda kadim bir tarihimiz, Ortak bir mazimiz, ortak bir geleceğimiz var. Kadim şehir Mardin  tüm inançların ve etnik kimliklerin bir arada ve huzur içerisinde yaşadığı bir şehridir. Türk’ü,Kürdü, Ermeni’si, ; Müslüman’ı,  Hıristiyan’ı, Süryanisi herkesin ve her kesimin karşılıklı saygı ve muhabbetle  yüz yıllardır bir arada yaşadığı, bir arada yaşamaktan keyif aldığı bir şehirdir. Kısaca Mardin , camilerin, kiliselerin   yüzyıllardır sırt sırta, yan yana hayat bulduğu maneviyat şehri, barış ve huzur şehridir. Bayramlar, kandiller, yortular, sünnetler, vaftizler her zaman, birlikteliğimizin, komşuluğumuzun ve dostluğumuzun pekişmesine vesile olmuş ve olmaktadır” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ARTUKLU


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24