OSMANLI OCAKLARI ARTUKLU İLÇE BAŞKANI GÖKBALIK`TAN``KÜDÜS``AÇIKLAMASI

Osmanlı Ocakları Artuklu İlçe Bakanı Memet Gökbalık yaptığı yazılı açıklama ile :``ABD Başkanı Trump?ın Kudüs?ü İsrail?in Başkenti olarak tanıyıp oraya büyükelçi atayacağını bildirmesine ilişkin ?ABD tarafından alınan bu karar bölgede önceden beri var ol

8.12.2017 16:08:55 0
OSMANLI OCAKLARI ARTUKLU İLÇE BAŞKANI GÖKBALIK`TAN``KÜDÜS``AÇIKLAMASI

Osmanlı Ocakları Artuklu İlçe Bakanı Memet Gökbalık yaptığı yazılı açıklama ile  :''ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıyıp oraya büyükelçi atayacağını bildirmesine ilişkin “ABD tarafından alınan bu karar bölgede önceden beri var olan ateşe benzin dökmek anlamına gelecektir''Dedi.

 

Başkan Gökbalık;“Kudüs şimdiye kadar 3 büyük dinin mensuplarına ev sahipliği yapmıştır. Yüzyıllarca Müslümanların yönetiminde kalmıştır. Hristiyanlara terk edilmeyen bu şehir, Yahudilere de terk edilmeyecektir. Ülkemiz ve milletimiz asla Kudüs şehri üzerine oynanan oyunlara sessiz kalmayacaktır ,  ABD tarafından alınan bu karar bölgede önceden beri var olan ateşe benzin dökmek anlamına gelecektir. Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Kudüs için alınan bu karar, Ortadoğu’da bulunan diğer kutsal mekânlarımızı da kapsayan büyük bir oyunun parçasıdır. Kudüs Müslümanların onurudur ve öyle kalacaktır.” diyerek tepki gösterdi.

 

Başkan Gökbalık,  Trump’a Sultan Abdülhamit Han’ın hatıralarında söylediği sözleri hatırlatmak gerektiğini vurgulayarak “Kudüs bizim için Mekke’den sonra gelen ikinci mübarek şehrimizdir. Etrafı Müslümanlarla çevrili olan bu kutsal şehri neden Hristiyanlara terk edelim? İsteyen istediğini söylesin, fakat mukaddes toprakların sahibi olmak hakkı her zaman bizim olmuştur ve böyle kalacaktır.” demiş ve Kudüs’ün İsrail’e hiçbir zaman başkent olamayacağını, Kudüs’ün yalnız olmadığını Ortadoğu ve tüm Müslümanların bu olaylar karşısında sessiz kalmayacağını belirterek sözlerine son verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00