OSMANLICA KURSU İLK MEZUNLARINI VERİYOR

Keçiören Belediyesi, 9. Milli Eğitim Şurası?nda seçmeli ders olması yönünde tavsiye kararı alınan Osmanlıca ile ilgili ilk adımı atmıştı, şimdi kurs ilk mezunlarını vermeye hazırlanıyor.

4.05.2015 16:16:25 0
OSMANLICA KURSU İLK MEZUNLARINI VERİYOR

Keçiören Belediyesi, 9. Milli Eğitim Şurası’nda seçmeli ders olması yönünde tavsiye kararı alınan Osmanlıca ile ilgili ilk adımı atmıştı, şimdi kurs ilk mezunlarını vermeye hazırlanıyor.

İlk Osmanlıca kursu açan Belediye unvanını taşıyan Keçiören Belediyesi 4 kurdan oluşan kursların gördüğü yoğun ilgiden memnun...

KEDEM (Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi) bünyesinde 10 KEDEM şubesinde yedi yüze yakın 8-13 yaş arası öğrencinin yoğun katılım ve ilgisiyle başlayan Osmanlı Türkçesi Kursları ilk dönem mezunlarını Mayıs ayı içerisinde verecek. "Osmanlı Türkçesi Katılım Belgeleri “ alacak öğrenciler böylece eserleri orijinalinden okuma imkanına kavuşacaklar.

Ayrıca Osmanlıca yazma kabiliyeti de kazanan öğrenciler bunun ilk örneği için kolları sıvadılar. Osmanlı Türkçesi kursiyerleri küçük yaşlarına rağmen Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini Osmanlıca el yazılarıyla bir hattat gibi kaleme aldılar. KEDEM öğrencilerinin bu çalışmaları “Necip Fazıl Kısakürek’ten Seçme Şiirler” olarak yayına hazırlanıyor.

Dört kurdan oluşan kurslarda ilk kurda temel başlangıç düzeyi adıyla harfleri ve bunları birleştirme, ikinci kurda Osmanlıca'nın Türkçe grameri, üçüncü kurda Arapça, Farsça kaideler, dördüncü kurda da arşiv belgeleri okuma çalışmaları öğretiliyor.

KEDEM, yaz dönemi için bütün şubelerinde Osmanlı Türkçesi Kursları ön kayıtlarını almaya devam ediyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07