Kızıltepe zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal dayanışma Federasyonu Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter, Açık öğretim Fakültelerinin (AÖF) sınavlarda 4 yanlış 1 doğru uygulamasına tepki göstererek bunun bir haksızlık olduğunu belirtti.
Milyonlarca öğrencinin ön lisans ve lisans bölümlerini bitirmek için girdiği Açık öğretim ders sınavlarında 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi öğrencilere yapılan büyük bir haksızlık olduğunun altını çizen Başkan Öter, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültelerinde kayıt yaptıran öğrenciler, tıpkı diğer üniversite öğrencileri gibi LGS ve LYS sınavlarında eşit koşulda ter dökerek hak ederek kazandıklarını kaydetti.
Normal üniversitelerde yani örgün eğitim gören öğrencilerin yazılı sınavlarında yanlış doğruyu götürme gibi bir uygulama söz konusu olmadığını ifade eden Öter, “Açık öğretim sınavlarında neden böyle bir uygulama yaptılar anlamakta zorluk çekiyoruz. Sonuçta her iki eğitim sisteminde de öğrenciler bölüm ve konu dersleriyle ilgili yazılı sınava tabi tutuluyor. Açık öğretim Fakülteleri öğrencilerine uygulanan 4 yanlış 1 doğru’yu götürme, uygulaması doğru bir uygulama değildir.” Dedi.
“Bende bir açık öğretim fakültesi öğrencisi olarak bunun büyük bir haksızlık ve eşitsizlik olduğunu düşünüyorum.” Diyen Öter, Yetkililerin bu uygulamaya bir an önce son vermeleri gerektiğini söyledi.
Başkan Öter konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Gelişmiş dünya ülkelerinde eğitim giderek kolay ve anlaşılır ve verimli hale getirilirken maalesef ülkemizde gün geçtikçe daha karmaşık bir hale getirilerek, zorlaştırılıyor. Oysa ülkemizde de eğitim seviyesinin yükselmesini istiyoruz. Öğrencilerin önünün açılmasını ve öğrenmenin daha kolay hale getirilmesini gerek. Açık Öğretim fakültelerinde okuyan öğrencilerinin çoğu çalışan insanlardır. Bu insanlar bir yandan ders çalışırken bir yandan da kendi işlerinde çalışıyorlar. Bu insanlara yardımcı olmak yerine onların işleri daha da zorlaştırılıyor. Bu 4 yanlışın 1 doğruyu götürme kararı açık öğretimde okuyan öğrencileri isyan noktasına getirdi. Ancak seslerini duyuramıyorlar. Neden böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyuldu. Anlamıyoruz.”
Bir sivil toplum örgütü başkanı olarak Yetkililere çağrıda bulunduğunu ifade eden Öter konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu haksız uygulamaya biran önce son verilmeli hatta önümüzdeki güz dönemi final sınavında da 4 yanlışın 1 doğruyu götürme uygulaması kaldırılmalı. Bu uygulamanın son bulması için Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Milli Eğitim Bakanımız. YÖK Başkanı ve Üniversite yetkililerin gerekeni yapmalarını bekliyoruz.“ Dedi.
Artuklu Haber Ajansı-Mardin