OYUN TUTKUNLARI GAMİNG İSTANBUL’DA BULUŞTU

Dünyanın enbüyük 8 oyun ve espor etkinliğinden birisi olan Gaming İstanbul, 22-24 Eylül2023 düzenlendi ve oyunseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Gençlik Haberleri 25.09.2023 09:37:00 0
OYUN TUTKUNLARI GAMİNG İSTANBUL’DA BULUŞTU

Dünyanın enbüyük 8 oyun ve espor etkinliğinden birisi olan Gaming İstanbul, 22-24 Eylül2023 düzenlendi ve oyunseverler tarafından yoğun ilgi gördü.


 

 

İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da ziyaret edip oyun oynadığı ve gençlerle bir arayageldiği etkinlikte Tuğkan Gönültaş (@Elraenn), Can Sungur (@csnaber), TunaAksen (@pintipanda) gibi ünlü internet yayıncıları da katılarakhayranlarıyla buluştu.


 

 

Birçok renkligörüntüye sahne olan Gaming İstanbul, oyun turnuvaları, cosplay yarışmaları,e-spor etkinlikleri, oyun firmalarının stantları, yeni oyun lansmanları ve dahabirçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Üç gün süreyle her gün gelen ilk 5000ziyaretçiye verilen PC Game Pass için oyunse

verler sabahın erken saatlerindeyoğun kuyruklar oluşturdular.


 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesive iştirakleri Medya A.Ş ile OGEM’in ana sponsorluğunda bu yılyedincisi düzenlenen Gamingİstanbul, 22-24 Eylül’de Türkiye'nin dört bir yanından gelen oyunseveriYenikapı’daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde bir arayagetirdi.


 

 

Gaming İstanbul’un ikincigün konuğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu yerli oyungeliştirici stüdyolar, serbest oyun geliştiricileri ve oyunseverlerle bir arayageldi. Yeni çıkan oyunları da görme ve oynama imkanı bulan Ekrem İmamoğlu, “gençlerlebirlikte vakit geçirmek çok eğlenceliydi” dedi.


 

 

Gaming İstanbul’da PC’denkonsola, mobil oyunlardan e-spor turnuvalarına kadar pek çok platformdaki oyunuziyaretçilerle buluştu. Etkinliğe katılan ziyaretçiler ayrıca ödüllü e-sporkarşılaşmalarına ve turnuvalara katılırken, ünlü internet yayıncılarıyla da biraraya gelerek keyifli vakit geçirdi. Yerli cosplay yetenekleri ise etkinliğinilk gününde oldukça renkli görüntüler sundular ve cosplay yarışmasındahünerlerini sergilediler.


 

 

“Oyun dünyasının tümpaydaşlarını bir araya getirdik”

Etkinliği değerlendiren Gamingİstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek: “Türkiye'nin oyun endüstrisinin veoyuncuların varlığının tanıtımı açısından Gaming İstanbul çok önemli bir konumagelmiş durumda. Bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi oyunculardan internetyayıncılarına serbest oyun geliştiricilerden yatırımcılara ve oyun tutkunlarınakadar oyun dünyasının tüm paydaşlarını bir araya getirdik. Oyun endüstrisiaçısından Türkiye, 36 milyon aktif oyuncu sayısıyla çok önemli bir konumdaağırlıklı olarak bu yıl Avrupa, Asya ve Amerika ülkelerinden yatırımcı, oyunyayıncısı, stüdyo yöneticileri ve pazarlama / satış uzmanları katılım gösterdi.Execution Labs’ın Kurucu Ortağı Jason Della Rocca ve Remote ControlProductions’ın CEO’su Hendrik Lesser gibi oyun endüstrisinin küresel çaptakibirçok önemli ismi konuşmacı olarak katıldı ve deneyimlerini paylaştı”dedi.


 

 

Oyun sektörünü dedeğerlendiren Eryürek, global pazar büyüklüğü konusunda 175-187 milyar dolararası ölçümlemeler var, yaklaşık 180 milyar dolar diyebiliriz. Türkiye oyunpazarı büyüklüğü konusunda elimizde kesin veri yok, son açıklanan veri 2020yılında 1 milyar doların üzerine çıktığı yönünde. Tahminimi sorarsanız, 1,4milyar dolar büyüklüğe ulaştığımıza kesin gözüyle bakıyorum.


 

 

Yeni oyunlar ilk kezGaming İstanbul’da görücüye çıktı


 

Ülkemizin değerli oyunstüdyolarının hazırladığı birçok yeni oyun Gaming İstanbul’da lansmanlarınıyaptı. Upgrade Entertainment'ın Osmanlı döneminde Sultanı koruyan cariyelerinhikayesinin konu edindiği Concubine isimli PC-Konsol oyununun da ilk lansmanıGIST'de yapıldı ve oyunseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.


 

 

Diğer yandan Compass of theDestiny: İstanbul, Cardboard Town, Land of the Vikings, Diriliş Ertuğrul,Mayhem Brawler II: Best of Both Worlds, Castle of Alchemists, Book Warrior vePile Up gibi yeni oyunlar da Gaming İstanbul’da o

yunseverlerle buluştu.


 

 

Ünlü internet yayıncılarıGaming İstanbul’da hayranlarıyla buluştu.

Her yıl olduğu gibikalabalık bir yayıncı kitlesine de ev sahipliği yapan Gaming İstanbul, bu yılünlü yayıncılar Tuğkan Gönültaş(@Elraenn), Can Sungur (@csnaber), Tuna Aksen (@pintipanda), Alp ‘‘H1vezZz!’’Kocaman, Koray Birand, Mesut Çevik, Elanur, Mert Yılmaz (rraenee) ve BurakKenan Öztürk (holmes.jpg) bu yıl takipçilerine özel bir sürpriz yaparakGaming İstanbul Influencer Sahnesi’nde ziyaretçilerle buluştular.

 

 

Gaming İstanbul’da renkli anlar yaşatanCosplayerlar…

Gaming İstanbul 2023 CosplayYarışması’nda katılımcılar kendilerine has kostümleriyle çeşitli oyun, anime,çizgi film ve film karakterlerini canlandırdılar. Ana sahnede gerçekleşenyarışmada 25 yarışmacı finalist olurken, 24 Eylül, Pazar günü ise ilk üçe girencosplayerlar belli oldu.

Dünyanın önemli oyun geliştiricileri deneyimlerinipaylaştı

Gaming İstanbul’un resmi B2Betkinliği Indieway’de oyunprofesyonellerini Gaming İstanbul’da bir araya getirdi. Gaming İstanbul’dan birgün önce 21 Eylül’de başlayan ve 24 Eylül’e kadar 4 gün süreyle devam edenIndieway kapsamında alanında uzman yerli ve yabancı birçok oyun profesyonelideneyimlerini aktardı. Yine Indieway kapsamında bir de ödül töreni düzenlendi. Emberbaneisimli oyun 1’inci olurken New Cycle 2’inci ve Leila isimli oyun da 3’üncülüködülüne layık görüldü.

Oyun endüstrisinin saygınisimlerinden Jason Della Roccaile birlikte gerçekleşecek “Stüdyonuzu finanse etmenin ve ölçeklendirmeninsırları” konulu iş eğitim kampının yanı sıra Indeway’de ayrıca Blay Games ArtDirektörü Maya Bora, Upgrade Entertainment Bölüm Tasarımcısı Balım Alpay veRemote Control Productions CEO’su Hendrik Lesser gibi oyun dünyasının ilgiyletakip ettiği isimler konuşmacı oldu. Oyun sektörüne yönelik iş geliştirme etkinliğive ekosistemi Indieway’de bu sene yerli ve yabancı 3000 kadar önemlikatılımcıyla seminerler ve iş geliştirmeye yönelik toplantılargerçekleştirildi.

Serbestoyun geliştiricilere ücretsiz yer veren tek oyun etkinliği

Serbest geliştiricilere ücretsiz yerayıran tek oyun etkinliği olma niteliği taşıyan Gaming İstanbul bu yılbaşvuruların niteliği ölçüsünde 36 oyuna ücretsiz olarak yer verirken toplamda50’nin üzerinde serbest oyun geliştiriciyi ziyaretçi ve yatırımcılarlabuluşturdu. Geliştiriciler profesyonel görüşmeler gerçekleştirerek oyunlarınınyeni yayıncısını/yatırımcısını bulma şansı yakaladı.

İstanbulBüyükşehir Belediyesi’nin ana sponsoru olduğu Gaming İstanbul’da Medya A.Ş,OGEM, Samsung, Gaming.Gen.TR, GameDev, GamesUP, Microsoft, Turkcell, GeForceNOW powered by GAME+, Turkpin, Upgrade Entertainment ve Unity gibi birçokönemli marka, oyun ve kuruluş yerini aldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19