ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI MURAT İNANÇ BAŞKENTLİ GAZETECİLERLE BASIN BAYRAMINDA YEMEKTE BULUŞTU

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, ?24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı? dolayısıyla basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

25.07.2018 14:29:38 0
ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI GENEL  BAŞKANI MURAT İNANÇ BAŞKENTLİ GAZETECİLERLE BASIN BAYRAMINDA YEMEKTE BULUŞTU

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, ’24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

 

23 Temmuz 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleşen akşam yemeğine basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Yemeğe İnanç’ın yanı sıra Genel Sekreterimiz Rafi AY, Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Kaplan, Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Engin Doğan, Genel Başkan Yardımcımız Muzaffer Birdoğan, Basın Danışmanımız Didem Boztaş ve şube/bölge/il/ilçe başkalarımız ile Konfederasyonumuz Hak-İş ve bağlı sendikaların basın danışmanları da katıldı.

“Tüm Gazetecilerin Basın Bayramını kutluyorum”

Yemekte konuşan Genel Başkanımız Murat İNANÇ, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla tüm basın mensuplarının ’24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin bastırılmasında medya kuruluşlarının ve basın mensuplarının üstlendiği sorumluluk ve gösterdikleri özverinin takdire şayan olduğunu ifade eden İnanç, "Biz de sendika olarak basın mensuplarımıza teşekkürlerimizi sunmak için o yıl bir program düzenlemiştik. Geçen yıl ikincisini, bu yıl ise üçüncüsünü yaptığımız bu programları, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile birleştirerek geleneksel hale getirmek istiyoruz." dedi.

“Üye sayısı hızla artan sendikayız”

Öz İplik-İş Sendikasının çalışma hayatının içerisinde sorunlarını tespit eden, sorunlarına çözüm üreten, Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili çözümler üreten bir sendika olduğuna vurgu yapan İnanç; “ Dokuma ve deri işkolunda 30 bine yaklaşan üyesiyle ve üye sayısı da hızla artan bir sendikayız. Bu anlamda sorunlarımızı ve çalışma hayatının sorunlarını da Türkiye’nin gündemine taşımak ve çözüm yolunda sizlerin bizim sesimiz olmanızı diliyoruz” dedi.

İnanç, sendikamızın örgütlü olduğu işkolunda kayıtlı 1 milyon 50 bin çalışanın bulunduğuna dikkat çekerek, dokuma, hazır giyim ve deri sektöründeki her çalışana ulaşmak istediklerini dile getirdi. İnanç, kayıtlı çalışanlar arasında sadece 50 bin kişinin toplu sözleşmeden faydalandığını belirtti.

“Arabuluculuk sistemi çalışanların ücret kaybına neden oluyor"

İşçi ile işveren uyuşmazlıklarında getirilen zorunlu arabuluculuk uygulamasını eleştiren İnanç, şunları kaydetti: "Yargının iş yükünü alalım derken biz çalışanların kayba uğramasına sebebiyet veren bu uygulamanın doğru olmadığına inanıyoruz. Sendika olarak bu konuda hem eğitim seminerleri düzenledik hem de Cumhurbaşkanımıza mektup yazdık. Türkiye'de bu konuda Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve Çalışma Bakanlığına mektup yazan tek sendikayız. Arabuluculuk sistemi çalışanlara zarar veriyor, çalışma hayatına zarar veriyor, çalışanların ücret kaybına neden oluyor."

“Kayıt dışı çalışanlar, kayıtlı çalışan işçiler için tehlikedir"

Sendikamız Öz İplik-İş’in dokuma, hazır giyim ve deri iş kolunda örgütlü olduğunu ve 30 bine yakın üyemizin bulunduğunu belirten Genel Başkanımız Murat İnanç, örgütlü olduğumuz işyerlerinde ünlü markalara üretim yapıldığının da altını çizdi.

Sendikamızın kayıt dışı istihdama karşı mücadele yürüttüğünü vurgulayan İnanç, "Kayıt dışı bir çalışan demek, kayıtlı bir çalışanın işini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalması demek. Onun için toplu sözleşmeye dahil olmayan her işçi, çalışma şartları iyileştirilmeyen her işçi kendi yarınlarını tehlikeye attıkları gibi sendikalı işçiler için de ciddi bir tehlike oluşturuyor. " ifadelerini kullandı.

İnanç, kayıt dışı istihdamla mücadele çalışmaları kapsamında Çalışma, Sosyal Politikalar ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan randevu istediklerini belirterek, bu sorunun bütün sendikaların ortak hareket etmesiyle çözüleceğine inandığını dile getirdi.

“Proje sendikacılığında öncüyüz”

Çalışanların sorunlarını gündeme taşıma ve yetki makamlarına öneri sunma noktasında Öz İplik-İş Sendikasının proje sendikacılığında önde olduğunu belirten İnanç, “sektördeki sendikalar arasında kadın komitesi bulunan ve projeler yürüten tek sendikayız” dedi.

“Sendikamıza yönelen ithamlara karşı hukuki süreç başlıyor”

Genel Başkanımız Murat İNANÇ, son dönemde sendikamıza ilişkin bazı gazetelerde yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, sendikamıza yönelen ithamlara, iddia ve tezviratlarla ilgili hukuki sürecinin başlatılacağını da bildirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00