ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKASI;`SENDİKAL ÖRGÜTLENME ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR`

Anayasal hak olan örgütlenme özgürlüğüne yönelik işverenlerin akıl almaz oyunlarının hayret verici bir örneği Çerkezköy?de ortaya çıktı. İşverenlerin sendikal örgütlenmeye karşı Anayasa ihlallerine ilave olarak, bu kez de türlü çarpıtmalar ve hukuk ihlall

Gündem 26.05.2017 10:19:05 0
ÖZ  İPLİK-İŞ SENDİKASI;`SENDİKAL ÖRGÜTLENME ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR`

Anayasal hak olan örgütlenme özgürlüğüne yönelik işverenlerin akıl almaz oyunlarının hayret verici bir örneği Çerkezköy’de ortaya çıktı. İşverenlerin sendikal örgütlenmeye karşı Anayasa ihlallerine ilave olarak, bu kez de türlü çarpıtmalar ve hukuk ihlallerine yargı da alet edilmeye çalışıldı.

 

ÖZ İPLİK-İŞ’in örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğü Beks Çorap ve İç Giyim Fabrikasının çevresinde sendikal faaliyet yürüten Trakya Bölge Başkanımız fabrikaya 100 metreye kadar yaklaşmama kararıyla karşılaştı.

 

-ANAYASA İŞVERENDEN BÜYÜKTÜR

 

ÖZ İPLİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, kararı “değerlendirme kazası” olarak niteleyerek şu açıklamayı yaptı:

 

“İşçilerin sendikaya üye olması Anayasal bir haktır. Bu hakkımızı Beks Çorap ve İç Giyim işyerinde de kullanıyoruz. Buna karşılık “sendikal faaliyet yürütülüyor” diye şikâyet ediliyoruz.

 

Örgütlenme çalışmalarımız sırasında, birçok kez iyi niyetli olmayan, cambaz işverenlerle karşılaştık. Alın terlerini akıtan namuslu işçilere karşı her türlü korkutma, hatta işten çıkarma tehditleri savuran işverenleri de gördük. Ancak, Anayasa’yı ihlal suçu işlerken yargıyı oyuna getirmeye çalışanı ilk kez görüyoruz. Hiçbir zaman iyi niyetli olmayan işverene karşı yılmadık, bu kez de yılmayacağız.

 

Şimdi hayret ettiğimiz yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Sendikal örgütlenme yürüten, sendikaya üye olduğu için hak kaybına uğrayan arkadaşlarımız BEKS ÇORAP VE İÇ GİYİM işvereni tarafından şikâyet edildiler. Mahkeme ise ANAYASANIN VERDİĞİ ÖRGÜTLENME HAKKINI göz ardı ederek, örgütlenme faaliyetini bir asayiş sorunu gibi değerlendirdi. Sendikamız Trakya Bölge Başkanına, fabrikaya 100 metreden daha fazla yaklaşmama kararı verildi.

 

Mevcut kararı, ANAYASAMIZ ortadayken bir “değerlendirme kazası” olarak görüyoruz, ötesine inanmak istemiyoruz. Örgütlenme özgürlüğüne saygı duymayan işverenin oyunu bitmez ama biz HAK’tan yanayız. Haklarımız alın terimizden ve ANAYASA’dan geliyor. ANAYASA işverenden büyüktür.

 

Anayasal hak, işverenin keyfine göre eğilip bükülemez. Çünkü biz ANAYASAL hakkımızı kullanıyoruz. Yargımızın hiçbir safhasının işveren oyunlarına alet olmayacağının bilincindeyiz.

 

ÖZ İPLİK-İŞ Sendikası, üyesi olsun-olmasın hiçbir zaman çalışanları, mensuplarını yalnız bırakmadı, bırakmayacak. ANAYASA’yı halkımız, hâkimlerinin eliyle korur. Biz de ANAYASAMIZIN korunması için, hak mücadelemizi sürdüreceğiz”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19