ÖZ İPLİK İŞ`TEN "KADIN LİDERLER YETİŞTİRİLMESİ PROJESİ"

İsveç İstanbul BaşKonsolosluğu tarafından finanse edilen, Sendikamızın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezinin desteğiyle yürüteceği "Sendikalarda Kadın Liderler Yetiştirilmesi projesi" 29 Haziran 2016 tarihli yazıyla İsveç İstanbul Kon

18.07.2016 12:45:49 0
ÖZ İPLİK İŞ`TEN

İsveç İstanbul BaşKonsolosluğu tarafından finanse edilen, Sendikamızın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezinin desteğiyle  yürüteceği "Sendikalarda Kadın Liderler Yetiştirilmesi projesi" 29 Haziran 2016 tarihli yazıyla İsveç İstanbul Konsolosluğu tarafından sendikamıza bildirilerek kabul edildi.

Kadın-Erkek eşitliğinin  temelini, kadınlarla erkeklerin mevcut fırsatlardan eşit olarak yararlanması oluşturmaktadır. Sendikaların yönetim kademelerine kadınların katılımı demokrasinin ve toplumun gelişmesinin en önemli unsurlarından biridir. Bu aynı zamanda  kadının statüsünün geliştirilmesinin de gerekli bir koşuludur. Kadın erkek eşitliğinin başlangıç noktası, kadınların da erkekler kadar yetki ve karar alma süreçlerine dahiliyetinden geçmektedir.

Ağırlıklı olarak kadınların istihdam edildiği tekstil söktöründe kadın üye sayısının arttırılması için Öz İplik-İş Sendikası çeşitli projeler yürütmüştür. Bu çalışma ve projelerle kadın üye sayımız bir miktar artmış olmasına rağmen kadın işyeri temsilcisi sayısı ve kadınların karar alma mekanizmalarına dahiliyeti hala çok düşük düzeydedir. Sendikamız kadın üyelerin kapasitelerinin arttırılması ve kadın üyelerin liderlik özelliği kazanmasına ilişkin duyarlı davranarak bu projeyi dizayn etmiştir.

Projemizle Öz İplik-İş Sendikası kadın komitesi oluşumunun geliştirilmesi, kadın üyelerin çalışma hayatına ilişkin konularda kapasitelerinin geliştirilerek kurumsal düzeyde sendikanın yönetim kademelerinde daha fazla yer almalarının özendirilmesi ve örgütlü olunan illerde en az 1 kadın sendika temsilcisinin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

12 ay sürecek olan Proje öncelikli olarak kadınların sendikalarla ilgili olumsuz düşüncelerini, bilgi eksikliklerini yok etmeyi, sendika üyeliği ve yönetim kademelerinde görev alma konusundaki öz güven eksikliklerini gidermeyi, çok boyutlu bir eğitim programıyla sendikal kadın liderler yetiştirmeyi,  yönetimde kadınların söz sahibi olmasını özendirerek kadın üye sayısını artırmayı hedeflemektedir.

Gerçekleştirdiği her projeyle bir ilke imza atan sendikamız "Sendikalarda kadın liderler yetiştirilmesi" projesiyle de Türkiye'de bir ilke imza atacaktır.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78