ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI AKORT İŞYERİNİN ÖNÜNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Öz İplik İş Sendikası Sendikal Özgürlük İçin İstanbul/ Akort İşyerinin Önünde Açıklamalarda Bulundu.

Gündem 28.06.2024 10:22:00 0
ÖZ İPLİK İŞ  SENDİKASI AKORT İŞYERİNİN  ÖNÜNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Karabük’te faaliyet gösteren Akort Ortopedik Ayak Bakım Ürün. San. Tic. Ltd. Şti. çalışanlarının sendikal mücadelesi ve Akort işvereninin sendika karşıtı tutumu dolayısıyla 26 Haziran 2024 tarihinde Öz İplik İş Sendikası  Genel Sekreter Yardımcısı  Kadir Erkan, Akort İşyerinin İstanbul’da bulunan merkezi önünde işverene seslenerek, basına açıklamalarda bulundu. 

 

Öz İplik İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı  Kadir Erkan yaptığı açıklamada Akort firmasında çalışan işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduklarını, işverenin ise bu duruma baskı ve işten çıkarma ile karşılık verdiğini belirtti. 

 

Erkan, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Akort merkezi önünde sendika üyesi işçiler adına yaptığı basın açıklamasında, 4 işçinin işten çıkarılmasına tepki gösterdi. Erkan, işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduklarını, işverenin bu duruma baskı ve işten çıkarma ile karşılık verdiğini belirtti. 

 

Erkan konuşmasının devamında işverene seslenerek şu açıklamalarda bulundu:

 

 “Uluslararası markalara üretim yapan bu işyerine, işçilerin iradesini yok sayan, işçiyi mağdur eden bu tutum hiç yakışmıyor. İşvereni sağduyuya davet ediyoruz. Yetkiye itirazını geri çekmesini istiyoruz. 

Süreç uzamadan, bu işi olması gerektiği gibi tatlıya bağlayalım istiyoruz. Bizi lütfen doğru pencereden yorumlayın. Sendikaların, işyerlerine sağladığı ve sağlayacağı katkıları araştırın. 

Biliyoruz, ülke olarak, sektör olarak zor günlerden geçiyoruz. Sorumlusu biz değiliz. Siz de değilsiniz. Ancak birlikte hareket edersek güçleniriz. Bugün birbirimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bugün kenetlenmeye daha çok ihtiyacımız var. Gelin diyalogla bu işi sonuçlandıralım. Mağduriyetleri giderelim. Açık ve dürüstçe emekçiler için güven inşa edelim. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


39° / 25.8°
  • BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45